Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Αυξημένη ζήτηση για Χαλκιδική και Αθηναϊκή Ριβιέρα

Aύξηση από 10% έως 25% αναμένεται να παρουσιάσουν φέτος οι πωλήσεις των ρώσων τουρ οπερέιτορ για πακέτα διακοπών στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με την ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΤ, η Ελλάδα αυτή τη χρονιά περιμένει 1 εκατ. Ρώσους τουρίστες. Το πρώτο 4μηνο του 2018 στα ελληνικά αεροδρόμια αφίχθηκαν 63.000 Ρώσοι, ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2017 κατά 42%.

Οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ προβλέπουν ότι οι πωλήσεις τους για ηπειρωτική Ελλάδα θα παρουσιάσουν αύξηση στα τέλη της σεζόν με ευνοϊκούς παράγοντες τις εναλλακτικές διακοπές παραλίας στην Ελλάδα, τη συμβολή των ελληνικών προξενικών αρχών στην έκδοση visa και τη σχετική σταθεροποίηση του ευρώ. Στην Mouzenidis Travel εκτιμούν ότι θα υπάρξει αύξηση 10% για ηπειρωτική Ελλάδα ενώ για τα νησιά προβλέπουν αύξηση πωλήσεων 25%.

Η ATOR διαπιστώνει ότι ενώ οι μεγάλοι τουρ οπερέιτορ που ειδικεύονται στις διακοπές στην Ελλάδα, όπως οι Coral Travel , PEGAS Touristik, Biblio-Globus , ANEX Tour, οργανώνουν κυρίως διακοπές στα ελληνικά νησιά (Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα κτλ.), η ζήτηση τους ωθεί να προσφέρουν όλο και περισσότερα πακέτα στις ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας με τακτικές πτήσεις.

Σύμφωνα με τον ANEX Tour, στο άμεσο μέλλον στα προϊόντα του θα περιλαμβάνονται περισσότερα πακέτα με τακτικές πτήσεις προς Αθήνα.

Οι κύριοι προορισμοί της Ελλάδας που προσφέρουν οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ, πλην των νησιών, είναι η Χαλκιδική και η περιοχή της Πιερίας, οι οποίοι εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας. Επίσης προσφέρεται η Πελοπόννησος με πτήσεις προς τον Άραξο και η Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας στην Mouzenidis Travel είναι η Χαλκιδική και η Πιερία, με τη ζήτηση από τους Ρώσους να διατηρείται ψηλά χάρη στα πλεονεκτήματα των προορισμών αυτών, όπως τα πιο εκτενή και διαφοροποιημένα προγράμματα εκδρομών και η δυνατότητα περιήγησης σε ατραξιόν.

Την ίδια ώρα, ο τουρ οπερέιτορ καταγράφει διπλάσια ζήτηση φέτος για ξενοδοχεία κοντά στην Αθήνα, σε περιοχές όπως η Εύβοια, η Αθηναϊκή Ριβιέρα και το Λουτράκι. Η αύξηση αυτή αποδίδεται όχι απλώς στην τιμή αλλά και στο συνδυασμό των ποιοτικών διακοπών παραλίας με εκδρομές που έχουν ως επίκεντρο τον πολιτισμό και την ιστορία.

Σημαντική αύξηση της ζήτησης για την Αθηναϊκή Ριβιέρα καταγράφει φέτος και ο PAX. Ο τουρ οπερέιτορ αποδίδει τη ζήτηση αυτή στο γεγονός ότι η ηπειρωτική Ελλάδα προσφέρει περισσότερες επιλογές πτήσεων σε σχέση με τα νησιά καθώς και μεγαλύτερο εύρος ποιοτικών ξενοδοχείων, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στη Χαλκιδική.

Η ζήτηση στον PAX για την ηπειρωτική Ελλάδα αυτή τη σεζόν παρουσιάζει αύξηση 25% σε σχέση με τα περυσινά επίπεδα.

Η TUI Ρωσίας, η οποία φέτος προσφέρει για πρώτη φορά πακέτα στην ηπειρωτική Ελλάδα, αναφέρει η δημοφιλέστερο προορισμό στη βόρεια Ελλάδα, με πρωταγωνίστρια τη Χαλκιδική. Η ζήτηση για την ηπειρωτική Ελλάδα, εκτιμούν στην TUI Ρωσίας, επηρεάζεται από την εγγύτητα της περιοχής σε σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, όπως τα Μετέωρα, οι Δελφοί, η Ακρόπολη.

Σύμφωνα με τους ρώσους τουρ οπερέιτορ, τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα ελληνικά νησιά, οι τιμές των καταλυμάτων αυτή τη σεζόν παρουσιάζουν αύξηση 4-5% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με την Mouzenidis Travel, σε αυτό συντέλεσε η ανακαίνιση αρκετών ελληνικών ξενοδοχείων που λειτουργούν με ανανεωμένες εγκαταστάσεις το 2018.

Όπως συμβαίνει και με τα νησιά, οι προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών περιστρέφονται γύρω από το πρότυπο του all inclusive και αφορούν τετράστερα κυρίως ξενοδοχεία με διάρκεια διαμονής από 9 έως 14 ημέρες.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση