Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Πάνω από 350 νέες μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό

Η εντυπωσιακή άνοδος του ελληνικού τουρισμού την τελευταία 3ετία έχει προσελκύσει πάνω από 350 νέα επενδυτικά σχέδια τα οποία είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε έχουν ολοκληρωθεί, προσθέτοντας 25.000 επιπλέον κλίνες σε 4αστερα και 5αστερα ξενοδοχεία.

Αυτό υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στην 26η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.

«Πετύχαμε άλματα στον ελληνικό τουρισμό από το 2015 μέχρι σήμερα. Αυξήσαμε τον εισερχόμενο τουρισμό κατά 25% την προηγούμενη τριετία. Οι δύο εκατομμύρια επιπλέον διεθνείς αφίξεις σταθερά κάθε χρόνο, 6 συνολικά στην τριετία, επέφεραν κατακόρυφη αύξηση των διανυκτερεύσεων, των πληροτήτων, των εσόδων, των επενδύσεων και των νέων θέσεων εργασίας», τόνισε η υπουργός.

Επισήμανε ακόμα ότι η προσπάθεια για επιμήκυνση της σεζόν εξελίσσεται με εξαιρετικούς ρυθμούς και αποτυπώνεται στην αύξηση κατά 27% των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στα περιφερειακά αεροδρόμια τους μήνες της Άνοιξης, και ακόμη περισσότερο, κατά 33% τους μήνες του φθινοπώρου.

«Ταυτόχρονα ενισχύσαμε το χειμερινό τουρισμό κατά 20% ετησίως. Προωθήσαμε νέους ελληνικούς προορισμούς. Αναπτύξαμε νέα θεματικά προϊόντα και ανοίξαμε νέες αγορές επισκεπτών υψηλής αγοραστικής δύναμης», δήλωσε.

Ο τουρισμός μετά τα μνημόνια

Στη συνέχεια η υπουργός Τουρισμού ανέπτυξε το σχέδιο δράσης του υπουργείου για την εποχή μετά τα μνημόνια που επικεντρώνεται στις ακόλουθες δράσεις και στόχους…
• Απαντάμε στη διεθνή ζήτηση για τη χώρα μας με συγκεκριμένες δράσεις υποστήριξης του επιχειρηματικότητας με στόχο την άμεση αύξηση της διαθεσιμότητας των κλινών και τη βελτίωση της ποιότητας τους.
• Δημιουργούμε ένα συνολικό πλαίσιο για την εξειδίκευση του τουριστικού τομέα στα θεματικά τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες, που θα περιέχει επιπλέον κίνητρα για την επιχειρηματικότητα, εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης, και την επιδότηση για την ενίσχυση της δημιουργίας νέων εξειδικευμένων θέσεων εργασίας. Και βεβαίως ολοκληρώνουμε το θεσμικό πλαίσιο για τις ώριμες θεματικές τουριστικές δραστηριότητες.
• Σχεδιάζουμε ειδικό πρόγραμμα «Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανοικτές 365 ημέρες το χρόνο» για περιοχές τουριστικά ώριμες να το υποστηρίξουν.
• Δημιουργούμε ένα πιο ανταγωνιστικό πλαίσιο στην προσέλκυση επενδυτών για τις αναπτυξιακές στρατηγικές προτεραιότητες του τουρισμού που εστιάζουν κυρίως σε νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, δίκτυα μαρινών μεγάλου και μεσαίου μεγέθους σε όλη την Ελλάδα, στην ανάπτυξη λιμανιών για προορισμό κρουαζιέρας, στην ανάπτυξη του ιατρικού και του ιαματικού τουρισμού, στη δημιουργία θεματικών πάρκων και στη δημιουργία τουριστικών χωριών για τη διαμονή των Ευρωπαίων Πολιτών και τη μεταφορά της φορολογικής τους έδρας στην Ελλάδα.
• Εξετάζουμε τη δυνατότητα εφαρμογής ειδικών τουριστικών ζωνών για τουριστική ανάπτυξη 365 ημέρες το χρόνο με έμφαση στον ιατρικό τουρισμό, τον συνεδριακό, το γκολφ, την Τρίτη ηλικία και όχι μόνο.
• Σχεδιάζουμε ειδικά προγράμματα για τη διασύνδεσής του τουρισμού με την αγροτική παραγωγή.
• Αναπτύσσουμε ένα σύγχρονο σύστημα δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης που να απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της τουριστικής αγοράς.
• Προχωράμε στην ψηφιακή μετάβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της πύλης Visit Greece, και της τουριστικής εκπαίδευσης.

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση