Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Αφιέρωμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung στην Κέρκυρα

Εκτενές αφιέρωμα στην Κέρκυρα πραγματοποιεί η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» με στόχο την έρευνα και καταγραφή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού καθώς και την προοπτική ανάπτυξης νέων τουριστικών προϊόντων που δύνανται να στηρίξουν το κλασσικό δίπτυχο «ήλιος και θάλασσα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ανταποκριτής της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία γερμανικής εφημερίδας Tobias Piller συναντήθηκε με το Δήμαρχο Κέρκυρας, κ. Κώστα Νικολούζο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμούμ κ. Βασίλη Καββαδία οι οποίοι του παρουσίασαν το τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας, τις προοπτικές ανάπτυξης καθώς και τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για την προώθηση του πολιτιστικού αποθέματος της Κέρκυρας με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στην κατεύθυνση αυτή, ενημέρωσαν το δημοσιογράφο για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και πλήθος άλλων εκδηλώσεων από τα δεκάδες πολιτιστικά, αθλητικά σωματεία και πνευματικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Ειδικότερη αναφορά έγινε για την επιτυχή διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου στην Κέρκυρα με στόχο την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού και την προώθηση αυθεντικών πολιτιστικών στοιχείων ως μέρος της ιστορίας και της κουλτούρας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο κ. Piller για τη διοργάνωση του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τζαζ και Μεσογειακής Μουσικής που αναμένεται να διεξαχθεί στο τέλος Ιουλίου σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου καθώς και για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών που θα λάβει χώρα το Σεπτέμβριο με πολυπληθείς συμμετοχές από όλον τον κόσμο.

Στο πλαίσιο δε της έρευνας που πραγματοποιεί ο γερμανός δημοσιογράφος, παρουσιάστηκαν στοιχεία από το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για τις νέες τουριστικές επενδύσεις, στατιστικά στοιχεία αφίξεων στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» κ.λ.π.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι κ. Piller, στο πλαίσιο της έρευνάς του και με την υποστήριξη του αρμόδιου γραφείου του Δήμου Κέρκυρας, πρόκειται να πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων σε ξενοδοχεία και μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων με στόχο την αποτύπωση της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού που συνδέεται άμεσα με τον τουριστικό κλάδο.

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση