Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Νέα υπεραστική γραμμή στην Κάλυμνο

Εγκρίθηκε από το Δήμο Καλυμνίων η εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου για την υπεραστική γραμμή Πόθια-Βαθύ-Πόθια.

Η ανάγκη για την εκτέλεση δρομολογίων Βαθύ-Πόθια είναι επιτακτική καθώς ο οικισμός του Βαθύ αριθμεί περίπου εξακόσιους μόνιμους κατοίκους, πολλοί από τους οποίους σε καθημερινή βάση πρέπει να μεταφέρονται στην Πόθια προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες και να μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, η καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων του Βαθύ, με ιδιωτικό όχημα από το Βαθύ στην Πόθια και αντίστροφα είναι οικονομικά ασύμφορη ενώ τα υπάρχοντα δημοτικά λεωφορεία, λόγω της παλαιότητας τους, πολύ συχνά χρήζουν επισκευής, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται τα δρομολόγια, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων του Βαθύ.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι η κοιλάδα του Βαθύ διαθέτει μια ιδιαίτερη φυσική ομορφιά εξαιτίας των οπωρώνων και του φιόρδ, γι΄ αυτό και αποτελεί πολυσύχναστο τουριστικό πόλο έλξης του νησιού.

Τέλος, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού και την τουριστική ανάπτυξη της Καλύμνου, αποφασίστηκε η ανάθεση του έργου συγκοινωνιακής γραμμής Πόθια-Βαθύ, κατόπιν μελέτης που θα εκπονήσει το Ηλεκτρομηχανολογικό-Συγκοινωνιακό τμήμα του δήμου.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση