Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Τουριστική διαδρομή με ανοιχτό λεωφορείο στην Καλαμάτα

Τα τουριστικά λεωφορεία ανοικτού τύπου, έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ δημοφιλή μεταξύ των δήμων της χώρας, γιατί δίνουν την ευκαιρία στους τουρίστες να αποκτήσουν μια πιο ευχάριστη και αμεσότερη επαφή με τα αξιοθέατα και τις διαδρομές του κάθε τόπου.

Ειδικότερα, η τουριστική διαδρομή που αποφασίστηκε από το Δήμο Καλαμάτας είναι κυκλική, συνολικού μήκους 12 χιλιομέτρων και έχει ως εξής:

Αφετηρία – Αναλήψεως – Τσαμαδού -Ναυαρίνου – Μάνης – Λακωνικής – Β. Γεωργίου – Φραντζή – Κεφάλα –Αρτέμιδος – 23ης Μαρτίου – Υπαπαντής – Χρυσοστόμου Θέμελη - Φάριος –Μητρ. Μελετίου – Υπαπαντής – 23ης Μαρτίου – Νέδοντος – Κροντήρη –Αριστομένους – Μακεδονίας – Αφετηρία Ψαρών.

Σύμφωνα με το νόμο, οι ανάλογες τουριστικές διαδρομές δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν συνολικά τα 30 χιλιόμετρα , δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα όρια της κατά τόπους καθορισθείσας αστικής περιοχής, η αφετηρία πρέπει να βρίσκεται σε χώρο ειδικά καθορισμένο προς τούτο από τον οικείο ΟΤΑ ή τον εκάστοτε διαχειριστή ενώ οι στάσεις επιτρέπονται μόνο σε σημεία τουριστικού, αρχαιολογικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος, σε χώρο ειδικά καθορισμένο προς τούτο από τον αρμόδιο διαχειριστή.

Προκειμένου να διερευνηθεί ποιος προορισμός θεωρείται τουριστικού ενδιαφέροντος, προέκυψε ότι δεν υφίσταται τέτοια κατηγοριοποίηση, συνεπώς και τα ξενοδοχεία μπορούν να θεωρηθούν σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η αφετηρία καθορίζεται στην οδό Ψαρών στο ύψος του «σιδηροδρομικού σταθμού». Οι στάσεις που θα πραγματοποιούνται είναι: Αφετηρία –Ναυαρίνου με Φαρών - Ναυαρίνου Ι.Ν. Αναστάσεως – ξενοδοχείο «ELIT» -ξενοδοχείο «FILOXENIA» - Χρυσοστόμου Θέμελη Ι.Ν. Υπαπαντής –Κροντήρη – αφετηρία.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση