Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Πρώτος παγκόσμιος διαγωνισμός καινοτόμων startups στον τουρισμό

Τον πρώτο παγκόσμιο διαγωνισμό για τουριστικές startup λανσάρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με το μεγάλο τουριστικό όμιλο της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής, Globalia.

Η καινοτόμα πρωτοβουλία απευθύνεται σε υποψηφίους από 164 χώρες προκειμένου να αναδείξει startup που έχουν στόχο να μεταβάλλουν τον τουρισμό.

Οι υποψήφιες startup μπορεί να βασίζονται στην τεχνολογία ή όχι, να βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης ή πιο ώριμες, αρκεί να έχουν καινοτόμες ιδέες ικανές να φέρουν την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η τουριστική δραστηριότητα.
Στόχος του προγράμματος είναι να επιλεγούν οι καλύτερες λύσεις και τα πιο επαναστατικά πρότζεκτ. Η έρευνα θα εστιάσει στον εντοπισμό πρωτοποριακών προτάσεων με εφαρμογή ανερχόμενων τεχνολογιών καθώς και startup που βασίζονται σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα, όπως η κυκλική οικονομία.

Έτσι, ένας άξονας του διαγωνισμού θα είναι να προβάλει τα πρότζεκτ που στοχεύουν στο βιώσιμο τουρισμό.

Ο ΠΟΤ και η Globalia ανέθεσαν την αξιολόγηση των υποψηφίων στη συμβουλευτική εταιρία καινοτομιών, Barrabés.biz, με 20ετή εμπειρία στη δημιουργία επιχειρηματικών και καινοτόμων οικοσυστημάτων.

Το πρόγραμμα θα βασίζεται στην πλατφόρμα YouNoodle, εταιρία στη Silicon Valley.
Προκειμένου να συμμετάσχουν, οι startups πρέπει να παρουσιάσουν επιχειρηματικά μοντέλα που σχετίζονται τουλάχιστον με έναν από τους ακόλουθους τομείς: το μέλλον στα ταξίδια, την τουριστική εμπειρία, τον αντίκτυπο στο περιβάλλον και την ανάπτυξη των κοινοτήτων.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη σελίδα www.tourismstartups.org, από σήμερα, 26 Ιουνίου έως και τις 3 Σεπτεμβρίου 2018.

Τα κριτήρια αξιολόγησής τους θα είναι η μοναδικότητα και η βιωσιμότητα της λύσης, ο πιθανός αντίκτυπος, το επιχειρηματικό μοντέλο, η επεκτασιμότητα και το προφίλ της ομάδας. Μια κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει τις αιτήσεις που θα υποβληθούν και θα επιλέξει τα καλύτερα πρότζεκτ για να προκριθούν στην επόμενη φάση. Τα πρότζεκτ αυτά θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο του 2018.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση