Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ειδικές μορφές τουρισμού στο Μεσολόγγι

Προτάσεις για την προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού στην περιοχή του Μεσολογγίου κατέθεσε στη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για τον θεματικό τουρισμό του Υπουργείου Τουριμσού, που ολοκληρώθηκε στις 27 Ιουνίου, το Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου. Ιδού οι προτάσεις του:

Γαστρονομικός Τουρισμός

Στην περιοχή του Μεσολογγίου μπορεί κανείς να συναντήσει μία πληθώρα γαστρονομικών προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας. Πιο συγκεκριμένα, στο Μεσολόγγι μπορείτε να βρείτε το καλύτερο αυγοτάραχο, επισκέψιμες μονάδες παραγωγής αυγοτάραχου αλλά και να γίνεται κοινωνοί της παράδοσης αιώνων που ακολουθεί το Αυγοτάραχο Μεσολογγίου. Το ίδιο ισχύει και για το αλάτι, καθώς ο μεγαλύτερος όγκος και η εκλεκτότερη ποιότητα αλατιού της χώρας προέρχεται από τις Αλυκές Μεσολογγίου. Επίσης στο Μεσολόγγι μπορεί κανείς να βρει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, παστά ψάρια, χέλια, μέλι, ούζο, τσίπουρο καθώς και κρασί τοπικής παραγωγής.

Προτείνουμε να γίνουν προσπάθειες σε συνεργασία με το Υπουργείο σας για προώθηση των προϊόντων μας αλλά και διαφήμισή τους στην Ελλάδα και διεθνώς.

Γαμήλιος Τουρισμός

Στην περιοχή του Μεσολογγίου και μέσα στην Λιμνοθάλασσα υπάρχουν εκκλησάκια πάνω σε νησίδες, ιδιαιτέρου κάλους, π.χ. Αγία Τριάδα, Παναγία Φοινικιά και Παναγία Προκοπανισιώτισσα, τα οποία σήμερα παραμένουν αναξιοποίητα ιδιαιτέρως λόγω της άρνησης της εκκλησίας για πραγματοποίηση Μυστηρίων σε ξωκλήσια.

Σε συνεννόηση με την εκκλησία, πρωτίστως, και με τη Δημοτική Αρχή προτείνουμε να πραγματοποιούνται θρησκευτικοί καθώς και πολιτικοί γάμοι σε αυτά τα εκκλησάκια, κάτι που θα δημιουργήσει άμεσα επισκεψιμότητα στην περιοχή μας και ιδιαιτέρως από το εξωτερικό. Τα παραδείγματα της Σαντορίνης, της Ρόδου ή της Μυκόνου είναι χαρακτηριστικά.

Κινηματογραφικός Τουρισμός

Η περιοχή του Μεσολογγίου, λόγω του ιδιαιτέρου κάλους της Λιμνοθάλασσας, της μεγάλης βιοποικιλότητας της καθώς και των χαρακτηριστικών ξύλινων κατοικιών μέσα στη θάλασσα (Πελάδες) έχει πρωταγωνιστήσει σε πληθώρα διαφημιστικών, σε μουσικά βίντεο κλιπ καθώς επίσης και σε ταινίες.

Παρακαλούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο της δημιουργίας συνεργαζόμενων με το Υπουργείο Τουρισμού γραφείων στις Δημοτικές Αρχές ή τις Περιφέρειες για τη διευκόλυνση των κινηματογραφικών παραγωγών και συνεργείων καθώς επίσης και για την άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση ανάλογων δραστηριοτήτων.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση