Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ενίσχυση του τουρισμού με τη υπογραφή Ελλάδας & Σερβίας!

Συμφωνία συνεργασίας  για την ενίσχυση του τουρισμού μεταξύ  Ελλάδας και Σερβίας   υπέγραψαν η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας και Ομόλογός της  Rasim Ljajic , τη Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017.

Η συμφωνία υπεγράφη   στο πλαίσιο του 1ου Ανωτάτου Συμβουλίου  Συνεργασίας Ελλάδας- Σερβίας και της 1ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Σερβίας- Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη όπου  συμμετείχε ευρεία κυβερνητική αντιπροσωπεία υπό  τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των  Εθνικών Τουριστικών Αρχών των δύο χωρών στην εκατέρωθεν τουριστική προώθηση και προβολή, στην τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση, στην ανταλλαγή στατιστικών στοιχείων και πληροφόρησης για τη νομοθεσία, στην προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού.

Επίσης,  προβλέπεται η  ενθάρρυνση και αμοιβαία διευκόλυνση των τουριστικών επενδύσεων, καθώς επίσης και η συνεργασία  μεταξύ των  εθνικών συνδέσμων των ταξιδιωτικών και τουριστικών γραφείων, τουριστικών οργανισμών και επιχειρήσεων των δύο χωρών. Τέλος, αποφασίστηκε η διοργάνωση τον Οκτώβριο του 2017 Ελληνοσερβικού Τουριστικού Φόρουμ στη Θεσσαλονίκη, ενώ και στην  Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου IFT τον Φεβρουάριο του 2018  η Ελλάδα θα είναι τιμώμενη χώρα. 

Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση