Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει ως μέλος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Τουριστικών Πόλεων

Την ανανέωση της συνδρομής του στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Τουριστικών Πόλεων World Tourism Cities Federation αποφάσισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη συνέχιση του έργου το οποίο εξελίσσεται στην πόλη μέσω της εν λόγω Ομοσπονδίας.

Εξάλλου, το Τμήμα Τουρισμού του δήμου, έχοντας σαν στρατηγικό στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην πόλη και το άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές, εντάχθηκε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Τουριστικών Πόλεων World Tourism Cities Federation το 2013.

Πρόκειται για τον πρώτο μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό διεθνή Τουριστικό Οργανισμό, στον οποίο μετέχουν Τοπικές Αυτοδιοικήσεις διάφορων χωρών και περιοχών του κόσμου. Κάτω από την κεντρική ιδέα «Καλύτερη ζωή στις πόλεις μέσω του Τουρισμού», προωθεί και αναπτύσσει την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.

Η ίδρυση της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο τον Σεπτέμβριο του 2012, με την ανάδειξη του Δημάρχου του Πεκίνου ως Προέδρου. Στόχοι της Ομοσπονδίας είναι μεταξύ άλλων η ενδυνάμωση του διαλόγου μεταξύ των πόλεων σχετικά με τον τουρισμό, η διοργάνωση συναντήσεων και εκθέσεων σχετικά με την ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς, η έρευνα αγοράς και προβλέψεις, η καταγραφή των τουριστικών υποδομών των πόλεων, η δημιουργία παγκόσμιας βάσης δεδομένων τουριστικού ενδιαφέροντος, η έκδοση ετήσιων απολογισμών σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη των πόλεων-μελών, η ανάπτυξη αγορών, η ενδυνάμωση, ανάπτυξη και συνεργασία των τουριστικών αγορών, καθώς και η δημιουργία νέων εμπορικών μηχανισμών των δημόσιων τουριστικών υπηρεσιών, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου υπηρεσιών και των δυνατοτήτων υποδοχής στις πόλεις-μέλη.

Η Θεσσαλονίκη συμμετέχει από τις αρχές ενεργά στις ετήσιες συνόδους ως πόλη μέλος της Ομοσπονδίας, με παρουσία στις εκθέσεις, ομιλίες σε θεματικά πάνελ και συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους άλλων τουριστικών πόλεων, φορείς οργανισμών και τουριστικών επιχειρήσεων ανά τον κόσμο, με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τις πιθανές συνεργασίες για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι και το 2017 η συνδρομή ήταν δωρεάν αλλά για το 2018 η εκτελεστική επιτροπή του Οργανισμού εισηγήθηκε το ποσό των 2.000 δολαρίων ΗΠΑ (1.800 ευρώ) ως συνδρομή, λόγω της μεγάλης διεύρυνσης των συμμετοχών.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση