Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Συνάντηση Κουντουρά με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου

Με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου (ΑΗΙ) κ. Nick Larigakis και με δέκα Ελληνοαμερικανούς φοιτητές πανεπιστημίων των ΗΠΑ συναντήθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, κατά την καθιερωμένη ετήσια εκπαιδευτική επίσκεψή του ΑΗΙ στην Ελλάδα για την εξοικείωσή των φοιτητών με τους θεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας.

Η Υπουργός ενημέρωσε τους φοιτητές για τα εξαιρετικά αποτελέσματα της εθνικής τουριστικής πολιτικής την τελευταία τετραετία, που η υλοποίησή της έχει οδηγήσει στην αλματώδη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού από το 2015 μέχρι σήμερα, όπως επίσης και για τις στοχευμένες ενέργειες Υπουργείου στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, και την ισχυροποίηση του θεσμικού ρόλου της Ελλάδας στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό. Υπογράμμισε ότι ο τουρισμός αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα και είναι κινητήρια δύναμη για την εθνική οικονομία και για την ανάπτυξη, που δημιουργεί πολλαπλά οφέλη και σε άλλους παραγωγικούς κλάδους.

Έγινε λόγος και για το δυναμικό πρόγραμμα τουριστικής προώθησης και προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό που εφαρμόζεται μέσω του ΕΟΤ, και τους κάλεσε να μοιραστούν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους φίλους τους το νέο σποτ του ελληνικού τουρισμού με κεντρικό πρόσωπο τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ήδη έχει μεγάλη απήχηση.

Οι ομογενείς φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τουριστική προώθηση και προβολή στο εξωτερικό και την αύξηση του τουρισμού από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, για τη δυναμική ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας καθώς και για το ρόλο του τουρισμού στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη με έμφαση στην ανάπτυξη νέων ελληνικών τουριστικών προορισμών.

Ο κ. Larigakis έδωσε στην Υπουργό αναμνηστικό με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών εκπαιδευτικών αποστολών του ΑΗΙ στην Ελλάδα. Η κα Κουντουρά από την πλευρά της χάρισε στους φοιτητές βιβλία με τις ομορφιές της χώρας μας και συζήτησε μαζί τους για το πρόγραμμα επισκέψεων σε ελληνικούς προορισμούς, στο πλαίσιο του ταξιδιού τους.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση