Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ammos Beach Resort: Το πρώτο ξενοδοχείο στην Κρήτη έγινε 5άστερο

Η «Πανσιόν Γραμματικάκη» στα Μάλια θεωρείται το πρώτο ξενοδοχείο της Κρήτης. Άνοιξε τις πύλες της το 1915 και η πρώτη άδεια ξενοδοχείου δόθηκε το 1949, όταν αναγέρθηκαν δωμάτια 1 και 2 αστέρων και στη συνέχεια ακολούθησαν ανακαινίσεις και επεκτάσεις. Στη θέση του σήμερα δημιουργήθηκε το 5άστερο Ammos Beach Resort, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν προχθές. Το ξενοδοχείο διαθέτει 160 κλίνες, υπερσύγχρονες σουίτες, μικρές ιδιωτικές πισίνες, ιδιωτική παραλία, καθώς και ανεξάρτητα μπάνγκαλοους για όσους επιθυμούν μεγαλύτερη ιδιωτικότητα.

Μιλώντας στα εγκαίνια, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Σταύρος Αρναουτάκης,παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, Αρχών, εκπροσώπων του ΕΟΤ, της Αυτοδιοίκησης, του τουρισμού και επιχειρηματίες, τόνισε ότι τέτοιες ποιοτικές μονάδες αναβαθμίζουν σημαντικά τον τουρισμό στην Κρήτη και ιδιαίτερα στην ευαίσθητη περιοχή των Μαλίων, ενώ παράλληλα έδωσε δημόσια συγχαρητήρια και ευχές στον ιδιοκτήτη-τουριστικό επιχειρηματία Κώστα Κουρκούνη, αντιπρόεδρο του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Κρήτης, για την νέα του επιχειρηματική προσπάθεια. «Είμαστε στο πλευρό των επενδυτών για την κατασκευή νέων σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και για την αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Η Κρήτη έχει επενδυτική άνθηση. Οι νέες επενδύσεις και αναβαθμίσεις των ξενοδοχειακών μονάδων θα δώσουν ανάπτυξη, απασχόληση και πάρα πολλές θέσεις εργασίας στο νησί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης επισημαίνοντας παράλληλα ότι και το Κράτος είναι ανάγκη να αναβαθμίσει τις δικές του υποδομές.

Επίσης στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στα Μάλια, αλλά και στην ανάγκη αναβάθμισης των δημοσίων υποδομών αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους ο π. Δήμαρχος Μαλίων Νικηφόρος Λαμπρινός, ο Αντιδήμαρχος χερσονήσου Ευθύμης Μουντράκης, ο πρόεδρος του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, ο Περιφερειακός Δ/ντης του ΕΟΤ Άρης Στρατάκης, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου συνδέσμου Δ/ντων ξενοδοχείων Δημήτρης Κουμπαράκης, κ.α.

«Τα Μάλια με τέτοιες μονάδες ανοίγουν σελίδα στον ποιοτικό τουρισμό” επισήμαναν όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι στους χαιρετισμούς τους, δίδοντας παράλληλα τα θερμά τους συγχαρητήρια στον Κώστα Κουρκούνη.

Την παρουσίαση-συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο φίλος της οικογένειας Κουρκούνη, Αλέξης Κωστάλας, ενώ από την πλευρά του ο Κώστας Κουρκούνης ευχαρίστησε θερμά όλους για την παρουσία τους τις ευχές τους, τονίζοντας παράλληλα την συνεργασία που είναι αναγκαία να υπάρχει μεταξύ Πολιτείας, φορέων, επιχειρηματιών για την συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας του τουρισμού στα Μάλια και σε όλη την Κρήτη. Όπως έγινε γνωστό το 5στερο ξενοδοχείο διαθέτει 160 κρεβάτια και προήλθε μετά από ριζική ανακαίνιση-αναβάθμιση σε διάστημα 5 μηνών. Στο χώρο πριν δεκαετίες είχε λειτουργήσει η πανσιόν Γραμματικάκη και τα τελευταία χρόνια ξενοδοχεία 1 και 2 αστέρων.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση