Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Σε απόλυτο προορισμό για τους λάτρεις της τζαζ μουσικής ο Βάμος

Ως τον απόλυτο «εν Ελλάδι» τζαζ προορισμό εδραιώνεται ο Βάμος, χωριό του νομού Χανίων, με την διοργάνωση του «7ου Jaz in July Festival», φιλοξενώντας κορυφαίους εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς τζαζ μουσικής σκηνής.

Σε αυτό το ημιορεινό χωριό του Νομού Χανίων, που από τη δεκαετία του 80 έχει αφήσει ζωντανό το αποτύπωμα του, στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, με τις πολύ επιτυχημένες μουσικές συναυλίες, απ' όπου παρέλασαν όλα σχεδόν τα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, τα τελευταία χρόνια κινείται και σε ρυθμούς τζαζ.

Το εν λόγω φεστιβαλ, μια πρωτοβουλία της Vamos Art & Thoughts, ξεκινάει σήμερα το απόγευμα και όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ψυχή της διοργάνωσης, Γιώργος Χατζηδάκης, όραμα μετά από 7 χρόνια δράσης, παραμένει η καθιέρωση του Βάμου ως τον απόλυτο ελληνικό τζαζ προορισμό. Προς επίρρωση τούτου, το γεγονός ότι φέτος, αυτό το «πανηγύρι» της τζάζ, έχει την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΟΤ αλλά και του τοπικού Δήμου, φανερώνει ότι αυτός ο στόχος δεν απέχει πολύ.

Οπως εξηγεί ο κ. Χατζηδάκης, μπορεί να ξεκίνησε από την αγάπη και την «τρέλα» για τη τζαζ μουσική, ωστόσο πλέον έχει πάρει τη μορφή φετσιβάλ, όπου στόχος είναι στο Βάμο να παρουσιάζονται οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της τζαζ στην Ελλάδα. Και την ίδια στιγμή να παρουσιάζεται στο πολυπληθές ακροατήριο το εύρος της τζαζ μουσικής. Υπό το πρίσμα αυτό, οργανώθηκε και το εφετεινό μουσικό πρόγραμμα που θα απολαύσουν οι Ελληνες και οι ξένοι επισκέπτες.
Ετικέτες: ,

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση