Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Πλωτές εξέδρες σε Ζάκυνθο, Φθιώτιδα και Ερμιονίδα

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας για εποχιακή χρήση στον Άγιο Ανδρέα Ζακύνθου, για λογαριασμό της εταιρείας με την επωνυμία «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΑΣΩΝ Α.Ε.»

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας εμβαδού 48,85 τ.μ. (διαστάσεων 20,27 μ. μήκος x 2,41 μ. πλάτος), για προσωρινή πρόσδεση σκαφών.

Παράλληλα, το Υπουργείο ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στην θαλάσσια περιοχή Μικροβίβος, Φθιώτιδας, για λογαριασμό της εταιρείας RAEBOURNE SERVICES LIMITED. Η πλωτή εξέδρα έχει εμβαδόν 50 τ.μ. και θα χρησιμοποιηθεί για προσωρινή πρόσδεση σκαφών.

Επιπροσθέτως, εγκρίθηκε η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θέση Θερμησία Ερμιονίδας για λογαριασμό του κ. Σαμπάνη Θεόδωρου, με σκοπό την προσωρινή πρόσδεση σκαφών. Η εν λόγω εξέδρα έχει εμβαδόν 30 τ.μ. και προορίζεται για την προσωρινή πρόσδεση σκαφών, ενώ λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, θα τοποθετηθεί ειδικός διάδρομος σύνδεσης διαστάσεων 4 τ.μ. αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση της πρόσβασης από και προς την πλωτή εξέδρα.

Οι ανωτέρω τοποθετήσεις πλωτών εξεδρών δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνουν με οποιονδήποτε τρόπο στον αιγιαλό. Επίσης, δεν επιτρέπεται η χρήση των εξεδρών για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύνανται να εξυπηρετούν θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

Τέλος, πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος, ασφάλειας ναυσιπλοΐας και ασφάλειας λουομένων, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών τοποθέτησης καθώς και κατά την χρήση των πλωτών εξεδρών.

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση