Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Aφίξεις Κινέζων στο πλαίσιο «Discover North Athens»

Ακόμα μια αντιπροσωπεία από ανώτατα στελέχη του Συνδέσμου Φιλίας και Διεθνών Σχέσεων του Πεκίνου και εκπρόσωπους εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών οργανισμών, υποδέχεται την Παρασκευή, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος. Oι επισκέψεις θεματικού, πολιτιστικού τουρισμού, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Discover North Athens για την αύξηση της επισκεψιμότητας στη βόρεια Αθήνα.

«Ο συνεργατικός σχηματισμός (cluster) Discover North Athens που συντονίζει η Περιφέρεια Αττικής, λειτουργεί και αποδίδει σε πολλαπλά επίπεδα π.χ. στην απασχόληση και την υγιή επιχειρηματικότητα στην περιοχή», επισήμανε ο Γιώργος Καραμέρος αναφερόμενος στις αποστολές που έρχονται σχεδόν κάθε εβδομάδα με αντικείμενο τον πολιτισμό αλλά και θέματα της σύγχρονης Ελλάδας. Στις αρχές του Ιουλίου υπενθύμισε, «φέραμε σε επαφή το τηλεοπτικό κανάλι της τρίτης σε μέγεθος κινεζικής περιφέρειας Shandong, με την ΕΡΤ για συνεργασία και επενδύσεις σε τηλεοπτικές παραγωγές».

Ακολούθησε η επίσκεψη μαθητών, ηλικίας 5 έως 18 ετών από το Πεκίνο στο πλαίσιο δεκαήμερης εκδρομής στη βόρεια Αθήνα. Οι μαθητές και οι συνοδοί τους διέμειναν στο Μαρούσι, γνώρισαν την πόλη και άλλες περιοχές εντός και εκτός Αττικής, ενώ ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια Κεραμικής όπου ενημερώθηκαν για τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία μας και δημιούργησαν τα δικά τους έργα με τη βοήθεια ειδικευμένων τεχνιτών.

Η επίσκεψή τους ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας τουριστικών πρακτόρων και του Κέντρου Κεραμικής Τέχνης που συμμετέχουν στο cluster Discover North Athens.
Ετικέτες: ,

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση