Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Αξιοποίηση του πρώην ξενοδοχείου του ΕΟΤ στα Ψαρά

Στην αξιοποίηση του πρώην ξενοδοχείου του ΕΟΤ, προβαίνει ο Δήμος Ψαρών και ιδιοκτήτης του ακινήτου. Το κτιριακό συγκρότημα βρίσκεται στο νοτιοδυτικό λόφο του οικισμού των Ψαρών και αποτελείται από σύνολο διαμερισμάτων τα οποία εκτείνονται σε τέσσερα επίπεδα ακολουθώντας την κλίση του λόφου. Τα κτήρια δομήθηκαν σταδιακά, στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1980, ενώ μέρος του συγκροτήματος είναι το παλαιό, διώροφο, λιθόκτιστο κτίσμα που λειτουργούσε ως ξενώνας του γειτονικού ιερού ναού.

Το οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου, στο οποίο κατασκευάστηκε το κτηριακό συγκρότημα, καταλαμβάνει έκταση 1987.84 τμ. Το ξενοδοχείο λειτούργησε τη δεκαετία του 1990 και σταμάτησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, παραμένοντας έκτοτε κλειστό, χωρίς να εκτελούνται εργασίες συντήρησης.

Πρόθεση του δήμου, είναι η αξιοποίηση του ακινήτου μέσω εκμίσθωσής του σε ιδιώτη, μέσω δημοπρασίας. Εάν η δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα, επαναλαμβάνεται, ενώ εάν δεν φέρει αποτέλεσμα και η δεύτερη δημοπρασία, η εκμίσθωση μπορεί να γίνει με απευθείας συμφωνία, της οποίας τους όρους καθορίζει το δημοτικό συμβούλιο

Τέλος, ο Δήμος Ψαρών επεσήμανε ότι η υπόθεση αξιοποίησης του πρώην ξενοδοχείου του ΕΟΤ, είναι αναμφίβολα ιδιαίτερης και εξαιρετικής σημασίας για το νησί των Ψαρών.
Ετικέτες: ,

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση