Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Δίκτυο μεταφοράς ιαματικού νερού σε ξενοδοχεία από τη λίμνη Καϊάφα

Τη δημιουργία δικτύου μεταφοράς ιαματικού νερού στα ξενοδοχεία και στις προβλεπόμενες εγκαταστάσεις, όπως είναι η πλωτή λεκάνη αποθεραπείας, ενέκρινε ο φορέας υγρότοπων Κοτυχίου- Στοφυλίας και Κυπαρισσιακού κόλπου.

Για την υλοποίηση της ανωτέρω δράσης, απαιτείται κατασκευή ειδικού αγωγού, η οποία θα πρέπει να γίνει αυστηρά εντός της λίμνης Καϊάφα, όπως προβλέπει η σχετική απόφαση προστασίας της περιοχής, ενώ απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση στη ζώνη που έχει χαρακτηριστεί ως μωσαϊκό πευκοδάσους, αρμυρικίων και αμμώδεις αποθέσεις, στα βόρεια της λίμνης Καϊάφα.

Οι Ιαματικές Πηγές Καϊάφα, περίφημα λουτρά από την αρχαιότητα, περιλαμβάνουν δύο πηγές, των Ανιγρίδων Νυμφών και του Γερανίου ή των Ατλαντίδων Νυμφών. Αναβλύζουν σε σπήλαια στους πρόποδες του Όρους Λαπίθα, στην ανατολική όχθη της λιμνοθάλασσας Καϊάφα. Από αρχαίους Έλληνες γιατρούς, περιηγητές και γεωγράφους, αναφέρεται ότι στην αρχαιότητα οι κάτοικοι της περιοχής ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν τα λουτρά για ιαματικούς σκοπούς. Ειδικά για τις Ιαματικές Πηγές Καϊάφα, ο Στράβων και ο Παυσανίας κάνουν εκτενή αναφορά. Το νερό αναβλύζει από το έδαφος ζεστό και κρύο, δημιουργώντας ένα φυσικό χαμάμ το οποίο ενδείκνυται για παθήσεις που αφορούν το μυοσκελετικό σύστημα και τις δερματικές παθήσεις.

Επίσης, ο Ηρόδοτος φέρεται να είναι ο πρώτος που παρατήρησε την θεραπευτική επίδραση των ιαματικών νερών στον άνθρωπο, ενώ ο Ιπποκράτης ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε συστηματικά με το αντικείμενο, κατηγοριοποίησε τις πηγές και κατέγραψε τις ασθένειες στις οποίες είχαν ευεργετική επίδραση.

Εξάλλου, στη συγκεκριμένη περιοχή, ο συνδυασμός δάσους, λίμνης, θάλασσας και θερμών ιαματικών λουτρών, θεωρείται ότι προσφέρει ολοκληρωμένη ίαση στην ψυχή και στο σώμα, κατά τη διάρκεια των διακοπών, συνεπώς η μεταφορά ιαματικού νερού στα ξενοδοχεία, είναι μια ιδιαίτερα σημαντική επένδυση.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση