Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Δεξαμενή ύδρευσης στο Ρέθυμνο και για την εξυπηρέτηση ξενοδοχείων

Νέα δεξαμενή ύδρευσης θα κατασκευαστεί στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, για την εξυπηρέτηση των ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και της ευρύτερης περιοχής, κατόπιν έγκρισης της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από την Περιφέρεια Κρήτης με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και του Δήμου Αγ. Βασιλείου.

Ειδικότερα, το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 23.000 ευρώ με ΦΠΑ, θα κατασκευαστεί στην κοινότητα Σελλιά του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Η ανωτέρω απόφαση ελήφθη λόγω του ότι στην συγκεκριμένη περιοχή είναι αναγκαία η κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης, για τη συλλογή ικανών ποσοτήτων νερού ύδρευσης, που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες παροχής νερού στους κατοίκους αλλά και στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της περιοχής, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξαιτίας των περιορισμένων βροχοπτώσεων και της μη πλήρωσης του υδροφόρου ορίζοντα με ικανές ποσότητες νερού.

Το ενδιαφέρον της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης αλλά και του Δήμου Αγ. Βασιλείου επικεντρώνεται στην αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου υδάτινου δυναμικού, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια όπου το φαινόμενο της λειψυδρίας είναι σημαντικά εμφανές στη Κρήτη και κυρίως στις Νότιες περιοχές , γεγονός που απαιτεί κοινή προσπάθεια ώστε να συγκεντρώνεται και να διαχειρίζεται με το καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε διαθέσιμη ποσότητα, ειδικά όταν πρόκειται για αναπτυσσόμενες περιοχές όπως η συγκεκριμένη τοπική κοινότητα και η ευρύτερη περιοχή.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση