Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Νέο έργο στη λιμενική ζώνη Ερμούπολης

Μετά από συνεχείς προσπάθειες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, κατά τα τελευταία έτη, υπεγράφη την Τετάρτη 01 Αυγούστου 2018 η χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή Εμπορικού Κρηπιδώματος Λιμένα Σύρου» από το Ε.Π. Νότιο Αιγαίο 2014-2020, προϋπολογισμού σχεδόν 4 εκ. €.

Το έργο είναι σε πλήρη συμβατότητα με το Master Plan του λιμένος Ερμούπολης, και περιλαμβάνει την κατασκευή κρηπιδώματος μήκους 197μ. και ωφέλιμου βάθους -7,00μ. στη θέση «Καρνάγιο», καθώς και τη διαμόρφωση χερσαίων χώρων 5.000,00 τ.μ. με όλους τους απαραίτητους εξοπλισμούς και δίκτυα. Το έργο θα αποσυμφορήσει το κεντρικό λιμάνι της Ερμούπολης και στοχεύει στη συνολική αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων της Σύρου, ενώ η εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης του υπολογίζεται την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Ευχαριστίες πρέπει να δοθούν στη διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, για την ωρίμανση, μελέτη και αδειοδότηση ενός σύνθετου και εξειδικευμένου έργου, καθώς και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης για την εξαιρετική συνεργασία κατά τη διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης του αιτήματος χρηματοδότησης.

Τις επόμενες εβδομάδες ακολουθούν και άλλα σημαντικά αναπτυξιακά έργα, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που προωθούν τη δημιουργία απαραίτητων υποδομών, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, της καθημερινότητας των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση