Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ηλεκτρονική τουριστική προβολή του Δήμου Κισσάμου

Στην ψηφιακή παρουσίαση της ιστορίας του και σε δράσεις ηλεκτρονικής τουριστικής προβολής προβαίνει ο Δήμος Κισσάμου.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Κρήτης εξέδωσε πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση εφαρμογών στον τομέα του ηλεκτρονικού πολιτισμού και τουρισμού» με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων την 10η Αυγούστου.

Η ανωτέρω δράση έχει σκοπό αφενός να παρουσιάσει την ιστορία της Κισσάμου και της ευρύτερης περιοχής, από την προϊστορική εποχή μέχρι και σήμερα και αφετέρου να ενισχύσει την τουριστική προβολή του τόπου μέσω των σύγχρονων τεχνολογιών. Το αποτέλεσμα του έργου θα είναι η δημιουργία ενός νέου επισκέψιμου χώρου ως αξιοθέατο, το οποίο θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τα υπάρχοντα όπως είναι το αρχαιολογικό μουσείο και τα μνημεία, παράλληλα με την παραγωγή οπτικοακουστικού ψηφιακού περιεχομένου προς χρήση της δημοτικής αρχής για τουριστική προβολή.

Για την υλοποίηση της δράσης, θα εγκατασταθεί ψηφιακός οπτικοακουστικό εξοπλισμός σε κτίριο του δήμου, ο οποίος και θα προβάλει το παραγόμενο περιεχόμενο. Ο εξοπλισμός θα αποτελεί μέσο τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας με κάσκες που έχουν ενσωματωμένο κινητό τηλέφωνο ή tablet υψηλής τεχνολογίας και ακουστικά και μοιράζεται στους επισκέπτες για ολιγόλεπτη προβολή. Παράλληλα, θα εγκατασταθούν στον χώρο δύο ολογραμματικές προθήκες που θα αναπαριστούν αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής που δεν εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο, οθόνες υπερηψηλής ανάλυσης και ένα διαδραστικό τραπέζι εκπαιδευτικού χαρακτήρα με θέμα την ιστορία της περιοχής.

Από πλευράς ψηφιακών εφαρμογών, εντός του έργου περιλαμβάνεται η ανάπτυξη εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας η οποία θα περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ με αφήγηση σχετικά με την ιστορία της περιοχής (Κίσσαμος Ιναχώριον, Φαλάσαρνα, Κίσσαμος, Μήθυμνα, Πολυρήνια, Ρόκκα). Επιπλέον, θα παραχθεί ένα βίντεο τουριστικής προβολής της περιοχής σχετικά με τα αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος του δήμου (Μπάλος – Γραμβούσα, Ελαφονήσι, Φαράγγι – Σηρικαρίου, χωριά) .

Τέλος, περιλαμβάνεται η δημιουργία ιστοσελίδας με πληροφορίες του νέο χώρου πολιτισμού, γενικές πληροφορίες και αναπαραγωγή μέρους του ψηφιακού περιεχομένου που θα παραχθεί στο πλαίσιο του παρόντος έργου, σε δύο γλώσσες.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση