Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Περιπατητικός τουρισμός: Η Κως αναδεικνύει 8 μονοπάτια

Έργο ανάδειξης μονοπατιών για περιπατητικό τουρισμό θα υλοποιήσει ο Δήμος Κω.

Το έργο, που προετοίμασε και σχεδίασε ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος, υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CLLD - LEADER και περιλαμβάνει 8 προτεινόμενα μονοπάτια, εκ των οποίων τα 5 αναπτύσσονται στην περιοχή Ασφενδιού, στο όρος Δίκαιο, εντός της περιοχής χαρακτηρισμένης ως NATURA – που περιλαμβάνει τους οικισμούς Ευαγγελίστρια, Ασώματο, Λαγούδι, Χαιχούτες, Αμανιού, τα δυο βρίσκονται στην περιοχή Αντιμάχειας- Καρδάμαινας και Κεφάλου και το όγδοο στην κοινότητα της πόλης Κω, στην ευρύτερη περιοχή του Ασκληπιείου.

Πρόκειται για τα εξής:

Μονοπάτι (1) Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος

Ξεκινά από Άγιο Βασίλειο, συναντά τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, το Πυργί- διώροφη μεσαιωνική οικία, την Πηγή Πυργί, τη μάνδρα Συκαλά, αρχαιολογικό χώρο του Παλαιού Πυλίου και επιστρέφει στον Άγιο Βασίλειο.

Μονοπάτι (2) Αγροτική Παράδοση και Φύση

Ξεκινά από την Ευαγγελίστρια του Ασφενδιού, επισκέπτεται τα Ελαιοτριβεία Σοφού -Κιαπόκα - Κωνσταντάκη, περνάει από το Πέτρινο γεφύρι Κηπίου, το Ναϊδριο του Τίμιου Σταυρού, το Ναϊδριο της Αγίας Σοφίας, τον Άγιο Γεώργιο Μπέη, το ελαιοτριβείο Μπέη και επιστροφή στην Ευαγγελίστρια.

Μονοπάτι (3) Γνωριμία με τους παραδοσιακούς οικισμούς του όρους Δικαίου
(Ευαγγελίστρια –Χαϊχούτες –Ασώματοι)

Μονοπάτι (4) - Πηγές και Μνημεία Θρησκευτικού Ενδιαφέροντος περιοχή Ζιάς

Ξεκινάει από την πλατεία της Ζιάς, Πηγή Καπηλιανός, Παναγία Κυπαρισιώτισσα, Κεφαλόβρυση, Άγιος Γεώργιος Θεριαυλής, πηγή Ρήγμα, πηγή Ζιάς, Νερόμυλος, επιστροφή στην Ευαγγελίστρια, Άγιος Γεώργιος.

Μονοπάτι (5) Γεωλογικού Ενδιαφέροντος

Παλαιό Πυλί –Μάντρα Κουζούκα –Ασκόπετρα –Άγιος Γεώργιος Κουβάς – 10 Σπηλιές Σπήλιοι, η τρύπα του Λύκου - Αγγαριώνας (αρχαία πηγή).

Μονοπάτι (6) – Πολιτιστικού και Φυσικού ενδιαφέροντος –Αντιμάχεια Καρδάμαινα

Κάστρο –Άγιος Φίλιππος –Αμπελώνες Τριανταφυλλόπουλου -40 Αγίους –Άγιος Νεκτάριος.

Μονοπάτι (7) Πολιτιστικού -οικολογικού-γεωλογικό και τεχνολογικού ενδιαφέροντος στην Κέφαλο (στο βουνό του Δια - Ζηνί)

Καμάρι –Ρωμαϊκά Λουτρά –Λατομείο Μπούρα – Άσπρη Πέτρα, Καστέλο, Παλάτια (Αρχαία Ακρόπολη, Δωρικός Ναός, Αρχαίο Θέατρο Κεφάλου) –Παναγία Παλατιανή-Άγιος Γεώργιος ο Χωστός –Καμάρι.

Μονοπάτι (8) Προβιομηχανικές Αλεστικές Εγκαταστάσεις στον ποταμό Ζύουλα (ευρύτερη περιοχή Ασκληπιείου)

Τα έργα περιλαμβάνουν την τοποθέτηση εξοπλισμού σε επιλεγμένα σημεία (κιόσκια, τραπέζια, πάγκοι) καθώς και πληροφοριακές πινακίδες με χρήσιμες πληροφορίες (χιλιομετρικές αποστάσεις, κατευθυντήριες οδηγίες, χάρτες, προειδοποιητικά σήματα, φωτογραφίες κλπ).

Παράλληλα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου θα τοποθετηθούν πινακίδες πολλαπλής ενημέρωσης και προβολής για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορηθούν για τη διαδρομή που τους ενδιαφέρει. Για την αισθητική βελτίωση των μονοπατιών θα γίνουν εργασίες καθαρισμού από σκουπίδια – μπάζα από τα συνεργεία του Δήμου.

Με τον τρόπο αυτό θα συστηματοποιηθεί η σήμανσή των επιλεγμένων μονοπατιών βοηθώντας το πλήθος των συμπατριωτών αλλά και των επισκεπτών μας να ανακαλύψουν περιοχές έως πριν άγνωστες και να κάνουν διαδρομές που αναδεικνύουν τις ομορφιές του τόπου μας.

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση