Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Τροχοδρόμησε το αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου

Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο διαγωνισμός για το έργο παραχώρησης του αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου της Κρήτης, καθώς αναμένεται τυπικά η ανακήρυξη του οριστικού αναδόχου από το υπουργείο Υποδομών, η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η κύρωση από τη Βουλή και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Το νέο αεροδρόμιο θα κατασκευάσει και στη συνέχεια θα διαχειριστεί η κοινοπραξία Ariadne Airport Group, που την αποτελούν η ελληνική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ινδική GMR.

Η κοινοπραξία Ariadne θα έχει το 54% και το Δημόσιο το 46%. Όπως είναι γνωστό, το management θα το αναλάβει η Ariadne. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις, η έναρξη της κατασκευής των έργων θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του χρόνου και θα διαρκέσει πέντε χρόνια, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2023, όπου θα μπορέσει να ξεκινήσει την εμπορική λειτουργία του το αεροδρόμιο.

Η επένδυση ανέρχεται στο ποσό των 480 εκατ. ευρώ. Τέλος, το αεροδρόμιο που θα αντικαταστήσει το σημερινό αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» θα είναι μία σύγχρονη υποδομή που θα ακολουθεί τα υψηλότερα κατασκευαστικά standards. Το κτήριο συνολικής επιφάνειας 71.818 τ.μ. θα είναι βιοκλιματικό και αρχιτεκτονικά θα «δένει» με το ύφος της περιοχής, ενώ θα επιδιωχθεί να πάρει και την πιστοποίηση κατά LEED. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής και λειτουργίας προβλέπεται η δημιουργία κατ’ ελάχιστον 1.000 άμεσων θέσεων εργασίας και 500 έμμεσων με τους αριθμούς να εκτιμάται ότι θα αλλάξουν προς τα πάνω.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση