Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση για τον τουρισμό στην Κω

Όλα λειτουργούν ομαλά πλέον στη Κω.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά ήρθε σε επικοινωνία με τους τουριστικούς φορείς,  τις Πρεσβείες και τα Γραφεία ΕΟΤ Εξωτερικού για την ενημέρωση των touroperators, των ταξιδιωτικών γραφείων, των αεροπορικών εταιρειών και των παραγόντων  της τουριστικής βιομηχανίας του εξωτερικού.   Το Υπουργείο Τουρισμού επίσης είναι  σε διαρκή  επικοινωνία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τους  τοπικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και με τους πανελλαδικούς φορείς, το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ)  και την Ομοσπονδία των Συνδέσμων των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FEDHATTA)  για την προώθηση των ενεργειών  με στόχο την διευκόλυνση των επισκεπτών και την απρόσκοπτη εξέλιξη της τουριστικής κίνησης.

  Μάλιστα, οι ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδομές λειτουργούν κανονικά και δεν επηρεάστηκαν λόγω της ισχυρής αντισεισμικής θωράκισής τους. Είναι γεγονός ότι κατόπιν των απαιτούμενων ενεργειών και  των συναρμόδιων Υπουργείων διασφαλίστηκε η ομαλή πρόσβαση στο νησί με αποτέλεσμα , το αεροδρόμιο να λειτουργεί κανονικά και οι πτήσεις εξυπηρετούνται από και προς όλους τους διεθνείς προορισμούς. Επίσης, αποκαταστάθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά και η  κίνηση θα εξυπηρετείται προσωρινά μέσω του λιμανιού της Κεφάλου καθώς και η ενδοδωδεκανησιακή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία μέσω εναλλακτικής προβλήτας πλησίον του κεντρικού λιμένα της Κω. Τέλος, αποκαταστάθηκε και η ακτοπλοϊκή σύνδεση των ημεροπλοίων από και προς τα τουρκικά παράλια, όπως και το σημείο ελέγχου ζώνης Σένγκεν, το οποίο έχει μεταφερθεί πλησίον του κεντρικού λιμένα της Κω.

Υπουργείο και ΕΟΤ βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα για τη πλήρη αποκατάσταση και επαναφορά στους κανονικούς ρυθμούς. Οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν αδιάλλειπτα τις διακοπές τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προγράμματα των tour operators πραγματοποιούνται κανονικά ενώ διασφαλίστηκε επίσης η ομαλή εναλλαγή των προγραμμάτων στις αφίξεις και αναχωρήσεις επισκεπτών.Η φιλοξενία των τουριστών  πραγματοποιείται κανονικά στα δωμάτια των ξενοδοχείων που είχαν αρχικά επιλέξει ενώ σε  μεμονωμένες περιπτώσεις  έως και την ολοκλήρωση των ελέγχων των τεχνικών κλιμακίων με πρωταρχικό γνώμονα την ασφάλεια, διασφαλίστηκε η μεταφορά και προσωρινή διαμονή και φιλοξενία που αφορούσε ελάχιστο αριθμό τουριστών.  Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ξενοδόχοι και οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία  ακολούθησαν τάχιστα τις απαιτούμενες διαδικασίες και διασφάλισαν την καλύτερη δυνατή φροντίδα και φιλοξενία των επισκεπτών.

Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση