Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Το Υπουργείο Οικονομίας προωθεί την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού.

Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ επεξεργάζεται το υπουργείο οικονομίας για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού μέσα στο φθινόπωρο.

Το υπουργείο σκοπεύει να αξιοποιήσει τους εθνικούς και κοινοτικούς πόρους για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών. Όπως μάλιστα αναφέρεται σε σχετική επιστολή που έστειλε το υπουργείο στους δήμους, η  Ελλάδα διαθέτει ιδιαίτερα πλούσιο υδάτινο ιαματικό δυναμικό σε διαφορετικά περιβάλλοντα του ελληνικού γεωγραφικού χώρου, ώστε η αναβάθμιση και η προβολή του, να αποτελεί στρατηγική ανάγκη.

Επίσης, η ορθή επένδυση στον τομέα του θερμαλισμού, θα συμβάλει στο να αποτελέσουν οι δήμοι που διαθέτουν ιαματικές πηγές, πόλο έλξης για επισκέπτες βρισκόμενους υπό θεραπεία ή που απλώς επιθυμούν να επωφεληθούν από τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο ένα πρόσθετο διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν για τη χώρα.

Για τους παραπάνω λόγους, τo υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης απέστειλε στους δήμους όλης της χώρας ερωτηματολόγιο 39 σελίδων για τη χαρτογράφηση των υποδομών του ιαματικού τουρισμού, η συμπλήρωση του οποίου γίνεται με απλό και λειτουργικό τρόπο, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2017. Σημειωτέον ότι το ερωτηματολόγιο αφορά στη καταγραφή των αναγκών του κάθε δήμου με σκοπό την ανάδειξη και την αξιοποίησή τους.Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση