Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση TOURNATUR

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Tour Natur στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας θα συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η έκθεση η οποία θα διαρκέσει από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, έχει ως θέμα της τον ορειβατικό – περιπατητικό τουρισμό και αποτελεί πόλο έλξης για σημαντικό αριθμό επισκεπτών από την Κεντρική Ευρώπη που αγαπούν τον τουρισμό στο φυσικό περιβάλλον. Οι Γερμανοί ξοδεύουν πάνω από 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για εκδρομές και ταξίδια αναφορικά με τον περιπατητικό τουρισμό και επιπλέον 3,7 δισεκατομμύρια για τον εξοπλισμό τους. Ο μέσος όρος ηλικίας των πεζοπόρων είναι 47 έτη ενώ το 62% έχει εισόδημα πάνω από 2.000 ευρώ το μήνα. Η έκθεση Tournatur απευθύνεται στον επισκέπτη, ο οποίος στον ελεύθερο χρόνο και στις διακοπές του, θέλει να μετακινείται στη φύση με τα πόδια, με το ποδήλατο, πάνω στο νερό, με το άλογο, στο χιόνι, με σκι.

Στατιστικά στοιχεία:

- 275 εκθέτες προσφέρουν στους πεζοπόρους ό,τι χρειάζονται για τις διακοπές τους και επαγγελματίες του τουρισμού αναζητούν νέους προορισμούς και πακέτα προσφορών για τους πελάτες τους.
- Από τους 40.000 επισκέπτες της Έκθεσης, το 90% σκοπεύει να επισκεφθεί ξανά την επόμενη έκθεση.
- Το 97% των εκθετών δίνουν πολύ καλές συστάσεις για την Tour Natur.
- Το 74% των επισκεπτών σκοπεύει να κάνει διακοπές αυτού του είδους.

Ο περιπατητικός τουρισμός, που αφορά στη διενέργεια περιπατητικών εκδρομών σε περιοχές αξιόλογης αισθητικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής αξίας, αποτελεί μία ανερχόμενη τάση στον χώρο του τουρισμού. Μαζί με την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, του ορειβατικού και του θρησκευτικού τουρισμού στα απαράμιλλης ομορφιάς θρησκευτικά μνημεία, αποτελούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό τουριστών κάθε ηλικίας, να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο και τελικά να βοηθήσουν την τοπική οικονομία.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση