Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Δημόσιες εκσκαφές φωλιών θαλάσσιων χελώνων στο Δ. Πλατανιά

Συνεχίζονται οι δημόσιες εκσκαφές των φωλιών θαλάσσιων χελωνών, που πραγματοποιούνται και αυτό καλοκαίρι στις παραλίες από το Κολυμπάρι μέχρι τον Πλατανιά, από τον Σύλλογο «Αρχέλων» σε συνεργασία με τον Δήμο Πλατανιά.

«Δημόσια εκσκαφή» ονομάζουμε το άνοιγμα κάθε φωλιάς, που γίνεται από εκπαιδευμένους εθελοντές του Συλλόγου «Αρχέλων», όταν προσκαλείται και κοινό. Το άνοιγμα της φωλιάς γίνεται πάντα, έπειτα από το πέρας συγκεκριμένων ημερών, όταν τα χελωνάκια έχουν όλα εκκολαφθεί.

Με τον τρόπο αυτόν καταγράφεται από τον Σύλλογο «Αρχέλων» το ποσοστό της επιτυχίας της εκκόλαψης, δηλαδή πόσα από αυτά πήγαν με επιτυχία στο νερό και πόσα δεν εκκολάφθηκαν και για πιο λόγο. Πολύ συχνά μέσα στη φωλιά βρίσκονται και αργοπορημένα χελωνάκια, τα οποία και απεγκλωβίζονται προσεκτικά από τους εθελοντές του Συλλόγου «Αρχέλων» και οδηγούνται με συγκεκριμένο τρόπο στο νερό, κάτι που ενθουσιάζει ιδιαίτερα τους παρατηρητές της δημόσιας εκσκαφής.

Συγκεκριμένα χθες έγινε η δημόσια εκσκαφή σε παραλία του Γερανίου μπροστά σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της εκσκαφής παρευρέθηκε ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος ευχαρίστησε κι ενθάρρυνε τους εθελοντές για το έργο τους και τόνισε την ανάγκη προστασίας της ωοτοκίας του σπάνιου αυτού είδους χελώνας.
Ετικέτες: ,

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση