Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Παραλία ξανά στο Δερματά

Υπογράφηκε από την ανάδοχο εταιρεία και τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, η δεύτερη φάση του έργου της διαμόρφωσης της περιοχής του Κόλπου Δερματά, με στόχο μεταξύ άλλων, τη διασφάλιση της προστασίας της ακτής από την διάβρωση που προκαλεί ο θαλάσσιος κυματισμός.

Πρόκειται για τη 2η φάση του έργου με χρονοδιάγραμμά 10 μήνες από σήμερα και το οποίο αφορά σε εργασίες προσάμμωσης και δημιουργίας αστικής παραλίας στον Κόλπο, με ταυτόχρονη προστασία της ακτής από τους κυματισμούς και τις επιπτώσεις τους στην ακτογραμμή. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ με τελικό ποσό σύμβασης 881.522 ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του δήμου Ηρακλείου.

Η μετατροπή του Κόλπου του Δερματά σε παραλία, σύμφωνα με τον δήμαρχο, αποτελεί έργο που θα οδηγήσει στην αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής και ταυτόχρονα θα έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για τον τουρισμό του Ηρακλείου. Στην πρώτη φάση, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί, εξαλείφθηκαν οι κίνδυνοι που είχαν προκύψει στο συγκεκριμένο σημείο για τους διερχομένους, εξαιτίας της κατάρρευσης του πρανούς από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των ετών 2010 και 2014. Για να συμβεί αυτό, προηγήθηκε μια εξαιρετικά περίπλοκη γραφειοκρατική διαδικασία, που περιελάμβανε ακόμα και την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Ετικέτες: ,

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση