Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Η Ελλάδα στο Hill Climb Masters 2018

Στις 12-14 Οκτωβρίου, στην Ιταλία, θα συναντηθούν οι κορυφαίοι οδηγοί Αναβάσεων της Ευρώπης. Και η Ελλάδα θα είναι εκεί!

Η διετής αυτή γιορτή, μετά το Λουξεμβούργο και την Τσεχία, ταξιδεύει στις 12-14 Οκτωβρίου στην ιταλική επαρχία της Umbria, για να υποδεχθεί την ελίτ των οδηγών Αναβάσεων της Ευρώπης. Σ’ ένα μεσαιωνικό σκηνικό, εκεί που ο «θρύλος» των πρώτων χρόνων της Formula 1 Luigi Fagioli πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Αφού παρελάσουν από το ρωμαϊκό θέατρο και το επιβλητικό Palazzo dei Consoli που δεσπόζει στο κέντρο του πανέμορφου χωριού Gubbio το σαββατιάτικο απόγευμα ανά εθνικές ομάδες, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου οι οδηγοί -με τα αυτοκίνητα που αγωνίζονται φέτος- θα κάνουν από τρία περάσματα στην αγωνιστική διαδρομή 3,3 km στις υπώρειες των Απέννινων.

Είναι η διαδρομή που φιλοξενεί από το 1966 το διάσημο στην Ιταλία Trofeo Luigi Fagioli, στον λόφο δίπλα στην πόλη και μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο Gola de Bottaccione, καταλήγοντας στην κορυφή του λόφου και στη Madonna della Cima. Από εκεί, οι θεατές έχουν πανοραμική θέα στα τελευταία 700 m της Ανάβασης, η οποία για το FIA Hill Climb Masters 2018 έχει μήκος μειωμένο από τα 4,1 στα 3,3 km.
Η ελληνική αποστολή

Η Έλληνες οδηγοί τίμησαν το 2016 το FIA Hill Climb Masters - και το ίδιο θα συμβεί και φέτος, με την υποστήριξη της ΟΜΑΕ. Όπως και πριν δύο χρόνια, αρχηγός της ελληνικής αποστολής θα είναι ο -πολύπειρος, με σημαντικές ευρωπαϊκές παραστάσεις σε Αναβάσεις της Ευρώπης- Μάριος Ξανθάκος.

Η επιλογή -μέχρι οκτώ οδηγών- της ελληνικής αποστολής θα ολοκληρωθεί βάσει της κατάταξής τους στο Valvoline Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων. Στο Gubbio θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ελίτ όχι μόνο των εθνικών Πρωταθλημάτων της Ευρώπης, αλλά και των θεσμών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος -καθώς και Κυπέλλου- Αναβάσεων της FIA.

Οι κατηγορίες του FIA Hill Climb Masters

Από φέτος οι κατηγορίες που θα αγωνίζονται οι συμμετέχοντες αυξάνουν από 3 σε 4. Οι Κατηγορίες 1 και 2 μένουν ίδιες, όπως ορίζονται από τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αναβάσεων της FIA, αλλά η Κατηγορία 3 σπάει στα δύο, διαχωρίζοντας τα Touring Cars (Κατηγορία 3) από τα πρωτότυπα και μονοθέσια (Κατηγορία 4).

Πέραν της αμιγούς αγωνιστικής μάχης κάθε κατηγορίας, υπάρχει και ο θεσμός του Κυπέλλου Εθνών (Nation’s Cup). Σ’ αυτόν συμμετέχουν οι εθνικές ομάδες με 4 οδηγούς από κάθε χώρα, αλλά ο στόχος δεν είναι η απόλυτη ταχύτητα. Για να αντιμετωπιστεί η ανισότητα απόδοσης των αυτοκινήτων, είναι μια δοκιμασία προδιαγραφών Regularity, αλλά με γρήγορο ρυθμό.

Στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, οι νικητές κάθε κατηγορίας βραβεύονται με χρυσό-ασημένιο-χάλκινο μετάλλιο, ενώ διεξάγεται σε κλίμα γιορτής και ευγενούς άμιλλας, που είναι διάχυτη στις καθιερωμένες τελετές έναρξης και λήξης αλλά και στον συναγωνισμό του αγώνα.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση