Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Νέες πλωτές εξέδρες σε Χαλκιδική και Κέρκυρα

Την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας για εποχιακή χρήση στη θέση «3 PALMS» στην περιοχή Όρμου Δημήτρη του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής, για λογαριασμό της εταιρείας «WPHD S.A.» ενέκρινε η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων. Η εν λόγω πλωτή εξέδρα επιφανείας 88,62 τ.μ., προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την προσωρινή πρόσδεση σκαφών και θα τοποθετηθεί από την εταιρεία στην προβλεπόμενη από την τοπογραφική αποτύπωση θέση, άνευ επέμβασης στον αιγιαλό.

Δεν επιτρέπεται η χρήση της πλωτής εξέδρας για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύναται να εξυπηρετεί θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας 52,50 τ.μ. για εποχιακή χρήση, στον κόλπο Αγίου Σπυρίδωνα Παλαιοκαστρίτσας, για λογαριασμό της Δημοτικής Ενότητας Παλαιοκαστριτών του Δήμου Κέρκυρας. Η εν λόγω πλωτή εξέδρα θα χρησιμοποιηθεί για την για προσωρινή πρόσδεση σκαφών. Ο κατασκευαστής του έργου θα πρέπει να μεριμνήσει για την απομάκρυνση οποιωνδήποτε άχρηστων υλικών, μετά την υλοποίησή του, ενώ τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή της πλωτής εξέδρας δεν θα περιέχουν τοξικές ουσίες, επικίνδυνες για το περιβάλλον.

Τέλος, θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ασφαλής στερέωσή της στο βυθό, ώστε να αποτραπεί τυχόν αποκοπή της που θα αποτελέσει ναυτιλιακό κίνδυνο.
Ετικέτες: ,

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση