Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Δύο Μουσεία της Αθήνας, που αποθεώνει η Telegraph!

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph παρουσίασε τη λίστα με τα καλύτερα μουσεία στον κόσμο.

Το μουσείο Ακρόπολης και το μουσείο Μπενάκη συμπεριελήφθησαν στα 41 πιο εντυπωσιακά μουσεία του κόσμου. Η Telegraph μάλιστα εξηγεί και τους λόγους που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος τα μουσεία, οπωςδήποτε. Στο εξαιρετικό μουσείο Ακρόπολης μπορεί να δει κανείς εκθέματα αρχαϊκής και κλασικής περιόδου από την Ακρόπολη, καθώς επίσης, αρχαία αγάλματα και μαρμάρινα ανάγλυφα ζώων που μοιάζουν με αληθινά.

Ακόμα, γίνεται μνεία στην εφημερίδα για την αίθουσα του Παρθενώνα, τη μαρμάρινη ζωφόρο και τα γλυπτά που αφαιρέθηκαν από τον Λόρδο Έλγιν το 1801, ενώ επισημαίνει παράλληλα  το πάγιο αίτημα της Ελλάδας σχετικά με την επιστροφή τους.

Μουσείο Μπενάκη
Στο μουσείο Μπενάκη μπορεί να δει κανείς γλυπτά, κεραμικά, κοσμήματα, πίνακες, έπιπλα και κοστούμια. Επίσης, εκτίθενται και  ο Θησαυρός της Θεσσαλίας (χρυσά κοσμήματα του 2ου αιώνα πΧ), δυο πρώιμα έργα του Ελ Γκρέκο και η ανακατασκευή δυο ξυλόγλυπτων κοζανίτικων δωματίων του 18ου αιώνα.

Τέλος, άλλα μουσεία στον κόσμο που πρέπει να επισκεφθεί κανείς σύμφωνα με την Telegraph είναι: το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης και το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στη Νέα Υόρκη, το Λούβρο και το Μουσείο Ροντέν στο Παρίσι, τα Μουσεία Βατικανού στη Ρώμη, το Πράντο στη Μαδρίτη, το Μουσείο Σχεδίου και το Μουσείο Βικτώρια και Άλμπερτ στο Λονδίνο, το Rijksmuseum και το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, το Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη, το Μουσείο Διαλυμένων Σχέσεων στο Ζάγκρεμπ, το Μουσείο της Σαγκάης και πολλά ακόμα.

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση