Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ανάδειξη των μονοπατιών της Αστυπάλαιας

Την τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη των μονοπατιών του νησιού αποφάσισε ο Δήμος Αστυπάλαιας, σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη εφαρμογής «Αξιοποίηση – Ανάδειξη Μονοπατιών Νήσου Αστυπάλαιας».

Η υλοποίηση του εν λόγω έργου εντάσσεται στην υποδράση «Στήριξη για επενδύσεις για δημόσια χρήση σε υπηρεσίες και υποδομές αναψυχής, ανάπλασης, τουριστικές πληροφορίες και τουριστικές υποδομές μικρής κλίμακας της Πρόσκλησης για την υποβολή Προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, «Στήριξη Υλοποίησης Δράσεων των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER)».

Στόχος της πράξης είναι η διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Αστυπάλαιας, με τη βελτίωση και σήμανση των μονοπατιών του νησιού. Η Αστυπάλαια έχει πληθυσμό 1334 άτομα σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011 και έχει αναγνωριστεί από την επιστημονική κοινότητα ως οικολογικά σημαντική περιοχή, καθώς φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Επομένως, η εν λόγω πράξη δύναται να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, της ελκυστικότητας της, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και εμμέσως στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση