Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Στη Βιέννη στελέχη του Υπ. Τουρισμού για πρακτικές βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης!

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Γιώργος Τζιάλλας μαζί με άλλα στελέχη του Υπουργείου παγματοποίησε συναντήσεις στη Βιέννη, για την ανταλλαγή ενημέρωσης και τεχνογνωσίας στις πρακτικές που ακολουθούν η Ελλάδα και  η Αυστρία για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Ο κ. Τζιάλλας, συναντήθηκε με την Δρ.  Angelika Liedler-Janoschik, Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων Τουρισμού του Αυστριακού Υπουργείου Επιστημών, Έρευνας και Οικονομίας την οποία ενημέρωσε για την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική στην Ελλάδα και τους στρατηγικούς στόχους ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες,  στη συνάντηση συζητήθηκε η  οργάνωση και σχεδιασμός της τουριστικής πολιτικής στην Αυστρία και η συμμετοχή  των κοινωνικών εταίρων στη διαμόρφωση της τουριστικής στρατηγικής.

Ενω στη συνάντηση με την  Δρ. Petra Stolba, CEO του Αυστριακού Οργανισμού Τουρισμού αναφέρθηκαν επίσης θέματα στρατηγικής και ενημέρωσης σχετικά με τις υλοποιούμενες δράσεις των εθνικών Οργανισμών Τουρισμού των δύο χωρών. Σημειώνεται δε ότι με τον   Δρ. Christian Vanik, εκπρόσωπο του  τομέα Τουρισμού του Αυστριακού Επιμελητηρίου Εμπορίου συζητήθηκε η σημαντική συνεισφορά του Αυστριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην διαμόρφωση της τουριστικής εκπαίδευσης. Τα γενικότερα θέματα ωστόσο της  τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης εξετάστηκαν στη συνάντηση  με τον Δρ.  Karl Wober, Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Modul της Βιέννης.

Στη συνάντηση ακόμα  με τους εκπροσώπους της Αυστριακής Κοινοπραξίας συζητήθηκε η πρόοδος στην υλοποίηση του προγράμματος της τεχνικής βοήθειας που παρέχει η SRSS. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης τονίζεται ότι, ο κ. Τζιάλλας και τα στελέχη του Υπουργείου επισκέφθηκαν την Κοιλάδα Wachau, Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, όπου ενημερώθηκαν για τις ενέργειες προώθησης και προβολής της ως πρότυπο ενδογενούς και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι οι συναντήσεις διοργανώθηκαν στο πλαίσιο  της συνεργασίας με  την ευρωπαϊκή Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων SRSS,   και της  Τεχνικής Βοήθειας από την αυστριακή εταιρία AED S.A., ανάδοχο του έργου για την υποστήριξη του αναπτυξιακού  σχεδιασμού και των τουριστικών πολιτικών για την προώθηση της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.


Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση