Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Η Αθήνα κορυφαίος ανερχόμενος προορισμός για τους Βρετανούς

Με τους Βρετανούς τουρίστες να προετοιμάζονται να κλείσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές για φέτος, το Αεροδρόμιο του Λονδίνου Stansted αποκάλυψε τις πόλεις και τις χώρες που είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης σε αριθμό επιβατών- ταξιδεύοντας στον προορισμό από το αεροδρόμιο- τα τελευταία πέντε χρόνια.

Έτσι, όσον αφορά τις διακοπές του 2019, το London Stansted Airport αποκάλυψε ότι προορισμοί όπως η Αθήνα (77%), η Βιέννη (77%) και η Λισαβόνα (76%) αύξησαν τη δημοτικότητά τους μεταξύ των Βρετανών παραθεριστών.

Η Αθήνα είναι ένας ανερχόμενος προορισμός για τους ταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας αύξηση 77% του αριθμού των επιβατών που φτάνουν στον προορισμό από το 2013. Σύμφωνα με το αεροδρόμιο, «αν και συχνά υποσκελίζεται από το Παρίσι, τη Ρώμη και τη Βαρκελώνη, η αρχαία πόλη των Αθηνών προσφέρει εγγυημένο πολιτιστικό πακέτο για ένα μίνι διάλειμμα, με τα αρχαία μνημεία και την ιστορική αρχιτεκτονική της, παράλληλα με μοντέρνα μπαρ στις ταράτσες και ηλιόλουστες πλατείες που κάνουν τον προορισμό ιδανικό για ταξιδιώτες αναψυχής».

Το Ντουμπάι (+40%) έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα μεταξύ των Βρετανών παραθεριστών λόγω της ζήτησης για πιο πολυτελείς εμπειρίες και θα συνεχίσει να το κάνει και το 2019, με αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Η Neringa Ohrstrom, διευθύντρια Μάρκετινγκ London Stansted Airport, σχολίασε: «Η Αθήνα μπορεί να μην έρχεται κατευθείαν στο μυαλο κάποιου, όταν σκέφτεται τις διακοπές στην Ευρώπη αυτό το καλοκαιρι, παρ‘όλα αυτά η ηλιόλουστη ελληνική πρωτεύουσα προσφέρει πολιτισμό και θερμό κλίμα σε προσιτές τιμές, κάτι που τραβά πολλούς επισκέπτες».
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση