Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Στον «ουράνιο θίασο» η Σοφία Ολυμπίου

Μια από τις πιο γνωστές δευτεραγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου και τηλεόρασης, η αγαπημένη σε όλους «θεία Τζούλια» τους «Άκρως Οικογενειακόν», η ηθοποιός Σοφία Ολυμπίου δεν είναι πια ανάμεσα μας.

Η Σοφία Ολυμπίου γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα και το πραγματικό της όνομα ήταν Σοφία-Γλυκερία Χαλκιοπούλου. Ήταν γόνος καλλιτεχνικής οικογένειας, αφού πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Γιάννης Χαλκιόπουλος, μητέρα της η ηθοποιός Έλλη Λαλαούνη, παππούς της ο ηθοποιός Νίκος Χαλκιόπουλος  και γιαγιά της η ηθοποιός Σοφία Χαλκιοπούλου.

Από την πλευρά της μητέρας της, γιαγιά της ήταν η επίσης ηθοποιός, Ολυμπία Δαμάσκου-Λαλαούνη. Πρώτος της σύζυγος υπήρξε ο θιασάρχης και ηθοποιός Γιώργος Ολύμπιος, ενώ ο δεύτερός της σύζυγος ήταν ο ηθοποιός Χριστόφορος Καζαντζίδης.

Η Σοφία Ολυμπίου έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο το 1954 στο έργο «Αγροτικό Ρομάντζο» και έγινε μέλος του συνδέσμου ηθοποιών (ΣΕΗ) ένα χρόνο αργότερα. Συνεργάστηκε με όλους τους σπουδαίους ηθοποιούς της εποχής της, ενώ εμφανιζόταν στο θέατρο μέχρι πρόσφατα.

Αν και στην τηλεόραση έγινε ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στην οικογενειακή κωμωδία «Άκρως Οικογενειακόν» ερμηνεύοντας την θεία Τζούλια, η Σοφία Ολυμπίου έχει πάρει μέρος σε πολλά και επιτυχημένα σίριαλ των 90ς και 00ς όπως τα: Δις Εξαμαρτείν, Τρεις Χάριτες, Ντόλτσε Βίτα, η Πολυκατοικία και 7 Θανάσιμες Πεθερές.

Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Α' νεκροταφείο Αθηνών όπου η οικογένεια της, οι φίλοι και οι συνάδελφοι της της είπαν το τελευταίο αντίο.

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση