Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ένας αγώνας για την γυναίκα!

Το Greece Race for the Cure ,ένας από τους πλέον δημοφιλείς αγώνες με στόχο την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού στην Ευρώπη, έλαβε χώρα για 9η φορά την Κυριακή 1η Οκτωβρίου στο Ζάππειο με μεγάλη επιτυχία.

Ο  συμβολικός αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων και περίπατος  2 χιλιομέτρων έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού. Περισσότερα από 30.000 χιλιάδες άτομα έτρεξαν ή περπάτησαν με σύνθημα «Τρέξε – Γιόρτασε – Στήριξε»  , ώστε να τιμήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να διαδώσουν ότι ο καρκίνος του μαστού δεν είναι αήττητος . Ανάμεσα στο πλήθος βρέθηκαν για να στηρίξουν τον ιερό σκοπό  του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» και αρκετοί επώνυμοι μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος Κιμ Κίλιαν, η Φαίη Σκορδά που παρουσίασε το event, η Ζωή Κρονάκη, η Τόνια Σωτηροπούλου και η Έλενα Παπαβασιλείου. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τα καθαρά έσοδα του Greece Race for the Cure® 2016, επετεύχθη  τα εξής κατά τη διάρκεια του 2017:

●δωρεάν εξέταση  832 γυναικών σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, μέσα από το Πρόγραμμα Ενημέρωσης – Προληπτικού Ελέγχου Μαστού για Νέες Γυναίκες 20-39 ετών, που περιλαμβάνει κλινική εξέταση και τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις.

●36 ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Γονιδιακού Ελέγχου και Γενετικής Συμβουλευτικής για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού και πρώτου βαθμού συγγενείς τους.

●70 γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού συμμετείχαν στις Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης στους Συλλόγους «Άλμα Ζωής» σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

●900 συμμετέχοντες παρακολούθησαν το Πρόγραμμα ενημερωτικών ομιλιών για τον καρκίνο του μαστού σε χώρους εργασίας, Δήμους και φορείς Πανελλαδικά.

●132 γυναίκες έλαβαν δωρεάν νομικές συμβουλές μέσα από το Πρόγραμμα έρευνας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των γυναικών με καρκίνο μαστού, το οποίο στελεχώνεται από Νομικό Σύμβουλο.

●130 ασθενείς έλαβαν δωρεάν εξατομικευμένη βοήθεια από διατροφολόγο και αισθητικό μέσα από το Πρόγραμμα παροχής πρακτικών συμβουλών ομορφιάς, περιποίησης δέρματος και διατροφής σε γυναίκες που βρίσκονται σε θεραπεία.

●30 επαγγελματίες υγείας θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας στις δεξιότητες επικοινωνίας

●2 ερευνητές θα χρηματοδοτηθούν για επιστημονικές έρευνες για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα

●Υλοποίηση  του Προγράμματος  καταγραφής υπηρεσιών και δομών υγείας μαστού στην Ελλάδα.


●Συνεχίζεται η λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης, με 1200 κλήσεις από γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού σε όλη την Ελλάδα.
 

 
 
 
 

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση