Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ο τουρισμός μπορεί να φέρει ισχυρή ανάπτυξη στην Ελλάδα

Ο νέος υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου, που διεξήχθη χθες, επεσήμανε ότι ο τουρισμός είναι ένα από τα βασικά οχήματα με τα οποία η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει σε ισχυρή ανάπτυξη.

Ο απελθών υπουργός, κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος αντάλλαξε χειραψίες σε πολύ φιλικό κλίμα με το νέο υπουργό και τον υφυπουργό Τουρισμού της κυβέρνησης της ΝΔ, κ. Μάνο Κόνσολα.

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι σκοπός της νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι να ενι-σχυθούν η εξωστρέφεια, η καινοτομία και το ψηφιακό μάρκετινγκ, να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις στον ελληνικό τουρισμό ώστε να απελευθερωθούν όλες οι δυνατότητες ανάπτυξής του.

Απαιτείται, είπε, συντονισμός σε κρίσιμους τομείς όπως οι υποδομές, ο θεματικός και ε-ναλλακτικός τουρισμός και η τουριστική εκπαίδευση. Άλλωστε, όπως είπε, ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση, πάνω από αριθμητικά δεδομένα, και η φιλοξενία είναι στο DNA των Ελλήνων.

Τέλος τόνισε ότι στη θητεία του θα υιοθετήσει πνεύμα συνεργασίας και θα έχει ανοικτή πόρτα σε στελέχη του τουρισμού σε κλίμα συνεργασίας.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι πρώτες δηλώσεις του υφυπουργού Τουρισμού κύριου Μάνου Κόνσολα. Τόνισε ότι οι προκλήσεις είναι τεράστιες και η θέληση μεγάλη για να ικανοποιηθούν στο έπακρο οι μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν και να οδηγηθεί ο του-ρισμός σε μεγαλύτερες επιτυχίες ανάλογες των δυνατοτήτων που διαθέτει η χώρα. Αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, επισήμανε πώς «είμαστε αποφασισμένοι να παράξουμε πολιτική βιώσιμη, ρεαλιστική, ορατή και μετρήσιμη. Η κουλτούρα μας εν-σωματώνει την αρχή της συνέχειας του κράτους ως προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά». Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους είπε ότι προσβλέπει στην συνεργασία και την εναπόθεση δυνάμεων στο υπουργείο προκειμένου να έλθουν αποτελέσματα και να ικανοποιηθούν οι μεγάλες προσδοκίες για τον Τουρισμό.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, είπε ότι «το έργο του τουρισμού πρέπει να έχει συνέχεια» και ευ-χαρίστησε τα στελέχη του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα επιτεύχθηκε σημαντικό έργο το οποίο αναβαθμίζει την εικόνα της χώρας διεθνώς. Υπογράμμισε ότι ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση απαι-τεί ενότητα και εθνική συνεννόηση και βασίζεται στην αρμονική συνεργασία όλων των φορέων και αυτό είναι το κλειδί για την ανάπτυξή του. Συνοπτικά παρουσίασε τα μέτρα που ελήφθησαν επί υπουργίας του που αφορούν μεταξύ άλλων: το λογότυπο για το ειδι-κό σήμα ποιότητας της ελληνικής κουζίνας και νέα κριτήρια για την χορήγησή του, τη λει-τουργία τουριστικών λιμένων, την σύμβαση παραχώρησης του αγκυροβολίου στη Λέρο, την έγκριση τμημάτων του τουριστικού Λιμένα του Μεσολογγίου, και άλλα θέματα που συνιστούν υποδομές για τον κλάδο.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση