Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Νέο boutique hotel στο διατηρητέο της Μορκεντάου

Ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος με γραφεία και στο Λονδίνο πρόκειται να δημιουργήσει ένα boutique hotel στην οδό Μορκεντάου της Θεσσαλονίκης και με θέα στο Θερμαϊκό.

Το κτίριο, στον αριθμό «4» της Μορκεντάου, εποχής του Μεσοπολέμο, ανήκει στην οικογένεια του επιχειρηματία Ιωάννη Δημ. Μανδρίνου, που δραστηριοποιείται στους κλάδους του τουρισμού και των ακινήτων και σήμερα είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματικών Τουρισμού και Ναυτιλίας (ΠΟΕΤΝ).

Το συγκεκριμένο κτίριο, που επί μακρόν στέγαζε την κλινική Κατραχούρα και στη συνέχεια φροντιστηριακή επιχείρηση, τα τελευταία χρόνια ήταν κενό και περίμενε τα πρώτα σημάδια της εξόδου από την οικονομική χρήση για να αναζητήσει νέο ένοικο.

Το ακίνητο, εμβαδού περίπου 960 τ.μ., αναπτύσσεται σε πέντε επίπεδα, διαθέτει δώμα ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρόσοψή του έχει κριθεί διατηρητέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ακίνητο έχει θέα τη θάλασσα και την Παλιά Παραλία, ενώ είναι σε απόσταση αναπνοής από το Λευκό Πύργο και μέσα στην καρδιά της αναβαθμισμένης εμπορικής γειτονιάς της Πρ. Κορομηλά, προσέλκυσε το ενδιαφέρον Ελλήνων επιχειρηματιών.

Ακόμη, το ακίνητο έχει μισθωθεί για μακρά χρονική περίοδο με σκοπό την αποκατάστασή του και μετατροπή του σε boutique hotel, σε μία περίοδο που η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει τουριστικά και τραβάει τα βλέμματα Ελλήνων αλλά και ξένων επενδυτών σε ξενοδοχειακές υποδομές.

Άλλωστε αποτελεί κοινό μυστικό ότι σε εξέλιξη βρίσκονται επενδυτικά σχέδια Ισραηλινών αλλά και Ευρωπαίων, τα οποία αφορούν αστικά ακίνητα που θα πάρουν χρήσεις φιλοξενίας, εμπορικές ή και μεικτές, ενώ μεγάλο ξενοδοχείο πρόκειται να μετατραπεί σε πολυτελείς κατοικίες.

Βεβαίως στην αύξηση της ζήτησης καθοριστικό ρόλο παίζει η θέση του ακινήτου και οι χρήσεις στη γύρω περιοχή, σε συνδυασμό με τις εξυπηρετήσεις που μπορούν να έχουν οι μελλοντικοί επισκέπτες και χρήστες.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση