Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Το HELLAS LACROSSE πηγαίνει στους Πανευρωπαϊκούς!!

Ο HELLAS LACROSSE είναι ένας οργανισμός ο οποίος δημιουργήθηκε πριν από 2 περίπου χρόνια με σκοπό να αποδωθεί τιμή στις ελληνικές ρίζες σε συνδυασμό με την αγάπη για το λακρός. Η Cathy Samaras και ο John Kanaras έχουν συνδέσει ολόκληρη τη ζωή τους με το άθλημα, είτε ως παίκτες, καθηγητές Φυσικής Αγωγής ή προπονητές. Τώρα που το Λακρός αναγνωρίστηκε ξανά ως Ολυμπιακό Άθλημα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή το όραμά μας ευθυγραμμίζεται στον παρακάτω κοινό στόχο:

«Στοχεύουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να δημιουργήσει ομάδες Λακρός ανδρών και γυναικών για τους Ολυμπιακούς του 2028».

Το άθλημα του λακρός συνδυάζει στοιχεία ποδοσφαίρου, μπάσκετ και χόκεϋ στο χόρτο, με μόνη διαφορά ότι χρησιμοποιείται ένα μπαστούνι με δίχτυ για να γίνει πάσα της μπάλας.

Το HELLAS LACROSSE έχει μέχρι στιγμής προπονήσει περισσότερους από 1500 αθλητές, καθηγητές Φ. Αγωγής καθώς και αφοσιωμένους παιδαγωγούς. Τους τελευταίους 24 μήνες έχουμε πραγματοποιήσει προπονήσεις σε 4 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας καθώς και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: στο κολλέγιο Ανατόλια (2 φορές), στη Γεωργική Σχολή (2 φορές) και στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη (1) στη Θεσσαλονίκη, στα Εκπαιδευτήρια Δούκα (2 φορές) και Πλάτωνα (1) στην Αθήνα, στα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη (4) στη Λάρισα, στα Εκπαιδευτήρια Αθηνά(1) στα Τρίκαλα και φυσικά στην Πανεπιστημιακή Σχολή ΣΕΦΑΑ των Τρικάλων (6 φορές!) που αποτέλεσε τον πρώτο τόπο φιλοξενίας για μας και σύμμαχο, μαζί με τον Δήμο Τρικκαίων που είναι δίπλα μας σε κάθε βήμα.

Τον περασμένο Απρίλιο (12-16/4-19) εξορμήσαμε για ένα ακόμη κύκλο εντατικών προπονήσεων σε Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα και Αθήνα, επίσημοι προσκεκλημένοι του Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ένωσης Γυμναστών Β. Ελλάδας (ΕΓΒΕ) όπου διεξήγαμε σεμινάριο πάνω στο άθλημα του λακρός στις 13 Απριλίου 2019 καθώς και προπονήσεις ακολούθως, με τη συμμετοχή πολλών σπουδαστών αλλά και νυν καθηγητών Φ. Αγωγής.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω προσπαθειών, που σημειωτέον έχουν λάβει χώρα καθαρά εθελοντικά και με βάση το γεγονός ότι η πρώην Πρόεδρος της Γυναικείας Ομοσπονδίας Λακρός στις ΗΠΑ και νυν Πρόεδρος της Hellas Lacrosse Association Cathy Samaras και η οικογένειά της τιμούν και επιθυμούν να προβάλλουν τις ελληνικές ρίζες τους, είναι η δημιουργία δειλά δειλά μιας ομάδας που αποτελείται από 7 Ελληνίδες αθλήτριες που είδαν και αγάπησαν το λακρός και 6 Ελληνοαμερικανίδες, οι οποίες είναι έτοιμες να εκπροσωπήσουν για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τα Ελληνικά Εθνικά χρώματα στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στη Νετάνια του Ισραήλ.

Στην ομάδα αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει μια Τρικαλινή συμπολίτισσά μας, η Ελένη Τσιάντα, παίκτρια της Πρωταθλήτριας Γυναικείας Ομάδας Ποδοσφαίρου του ΑΟΤ Τρίκαλα, η οποία έχει ξεχωρίσει για το ταλέντο και το ήθος της από την πρώτη στιγμή. Για το λόγο αυτό θα αποτελέσει τη μία αρχηγό της ομάδας, με δεύτερη την Christina Daniskas, τερματοφύλακα.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση