Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Εγκαίνια για το μουσείο Ματσόπουλου

Μπορεί να είναι γνωστός ο Μύλος Ματσόπουλου ως Μύλος των Ξωτικών ή ως χώρος πολιτισμού αλλά πλέον αποκτά και μία τρίτη διάσταση, αυτή του μουσείου!

Μάλιστα, στις 6 Οκτωβρίου 2017, εγκαινιάζεται επισήμως ως βιομηχανικό μουσείο! Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να δει από κοντά τη μοναδική δυνατότητα για παραγωγή αλευριού ακόμη και τώρα(!), καθώς ο μύλος ανακατασκευάστηκε πλήρως, να ταξιδέψει στον χρόνο μέσα από φωτογραφίες περασμένων εποχών και να «νιώσει» τη μυρωδιά του σιταριού, όπως αυτό λιχνιζόταν στα χωράφια του τρικαλινού κάμπου.

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι από τον κ. Γεώργιο Βασιλειάδη, Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. Νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, ώρα 10:30 Δημοτικός Κινηματογράφος Μύλου Ματσόπουλου 10.30-10.45

Προσέλευση 10.45-11.00

Χαιρετισμοί 11.00-12.00

Ομιλητές Δημήτρης Παπαστεργίου Δήμαρχος Τρικκαίων Φανή Τσαπάλα-Βαρδούλη Αρχιτέκτων, Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού Δήμου Τρικκαίων με θέμα: «Ανάδειξη και επανάχρηση Βιομηχανικού Μνημείου Μύλου Ματσόπουλου» Βάλια Αμοιρίδου - Γιώργος Αδαμίδης Αρχαιολόγοι-Μουσειολόγοι Θωμάς Τσουκαλάς Αρχιτέκτων, Μουσειολόγος με θέμα: «Από το Αλέτρι στον Αλευρόμυλο: Το Μουσείο αφηγείται»

12:00 Εγκαίνια «Βιομηχανικού Μουσείου Μύλου Ματσόπουλου» από τον κ. Γεώργιο Βασιλειάδη, Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού 

Ολοι οι τρικαλινοί και οι τρικαλινές είναι καλεσμένοι σε αυτή τη γιορτή του πολιτισμού, της μνήμης και της ιστορίας.

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση