Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Χωρίς συγγράμματα οι φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Η αναστολή διανομής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές της χώρας για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία (άνω του 90%), κατά τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ).

Όπως αναφέρει ο ΣΕΕΒΙ, υπάρχει οικονομική αδυναμία των εκδοτών επιστημονικών βιβλίων να στηρίξουν με ίδιους πόρους την διανομή για το ακαδημαϊκό έτος και αυτό διότι «το υπουργείο Παιδείας καθυστερεί πρωτοφανώς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του απέναντι στον κλάδο. Από τη στιγμή που οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας "εξετάζουν” σήμερα (Οκτώβριος 2017) την αποπληρωμή τιμολογίων που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 , γίνεται εύκολα κατανοητή σε όλους η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η απόφαση του (ΣΕΕΒΙ) «είναι η πιο δύσκολη και στενάχωρη απόφαση που πήρε ποτέ ο κλάδος.Υπενθυμίζεται ότι και το 2011, το υπουργείο Παιδείας χρωστούσε περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ στους εκδότες επιστημονικών βιβλίων και τότε, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση των πληρωμών, οι εκδοτικοί οίκοι "πάγωσαν" τη διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές. Το αρμόδιο υπουργείο τότε χρωστούσε στους εκδοτικούς οίκους της χώρας 30 εκατ. ευρώ από τα ακαδημαϊκά έτη 2005-06 μέχρι και 2008-09, άλλα 35 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα του χειμερινού εξαμήνου του 2010-2011 υπό το ηλεκτρονικό σύστημα "Εύδοξος" και 10 εκατ. ευρώ από τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Σήμερα, όμως, η καθυστέρηση πληρωμών υπερβαίνει κάθε όριο αντοχής και αυτό σε συνάρτηση με τις περικοπές κατά 55%, δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας».

Τέλος, ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, «καλεί τον υπουργό Παιδείας και Καθηγητή κ. Γαβρόγλου να βρει άμεσα λύση, ώστε ακόμα και την ύστατη ώρα να καταφέρει ο κλάδος να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και να αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους».

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση