Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Σημαντικη αύξηση Γάλλων τουριστών

Η κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Γαλλίας στη  Διεθνή Τουριστική  Έκθεση  IFTM- TopResa, στο Παρίσι όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετέχουν με περίπτερο και έχουν δυναμική παρουσία , με στόχο  την προώθηση νέων συνεργασιών και επενδύσεων.

Σύμφωνα με  επίσημες πληροφορίες ,το 2017 καταγράφηκε αύξηση 15% των αφίξεων συγκριτικά με το 2016. Ο αριθμός των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα αγγίζει για πρώτη φορά τα 2 εκατομμύρια. Επίσης , οι προκρατήσεις για το 2018 αυξήθηκαν κατά 10%.  Η Ελλάδα αποτελούσε στο παρελθόν τον τέταρτο και πέμπτο δημοφιλέστερο προορισμό των Γάλλων. Μετά από τις προωθητικές συμφωνίες και ενέργειες ,το 2016 συνέχισε την ανοδική πορεία φτάνωντας την τρίτη θέση και το 2017  τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις τους. 

Μετά από συναντήσεις και διαπραγματεύσεις  του Υπουργείου Τουρισμού το 2016, οι εκπρόσωποι κορυφαίων tour operators, όπως  οι TUI Γαλλίας, Thomas Cook, και Κaravel τόνισαν στην κα Κουντουρά ότι η Ελλάδα μετατρέπεται  σε μία πολύ δυναμική πόλο έλξης για τους Γάλλους. Με  την αποτελεσματική συνεργασία που έχουν καθιερώσει με τον ΕΟΤ Γαλλίας  επιτυγχάνεται η ενίσχυση της παρουσίας τους και δραστηριότητάς τους στην Ελλάδα καθώς  διαβεβαίωσαν ότι θα προχωρήσουν στο άνοιγμα νέων ελληνικών προορισμών, στην ανάπτυξη νέων τουριστικών συνεργασιών και επενδύσεων.

Αντίστοιχα, οι εκπρόσωποι των αερομεταφορέων της Γαλλίας ενημέρωσαν ότι το 2016 ήταν μία εξαιρετική χρονιά, μετά από τη συμφωνία στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης TOPRESA, για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Εκπλήρωσαν τις δεσμεύσεις τους και η συνδεσιμότητα ενισχύεται για το 2018 με περισσότερες πτήσεις. Συγκεκριμένα ,η Air France θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό των πτήσεων της για την Ελλάδα, θα διατηρήσει τη νέα σύνδεση Τουλούζη- Αθήνα που εγκαινίασε το 2017 που είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, και θα  επεκτείνει τις πτήσεις  και από άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της Γαλλίας.

Επίσης , η  Transavia France θα πυκνώσει τα δρομολόγια για την Ελλάδα και προχωρά το 2018 στην αύξηση των θερινών πτήσεων  σε σχέση με το 2017. Η κα Κουντουρά συναντήθηκε με τον ν κ. Jean- Pierre Mas, Γενικό Διευθυντή της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γαλλίας, LesEnterprisesduVoyage, που την ενημέρωσε για την εξαιρετική αύξηση της ζήτησης για την Ελλάδα την τελευταία διετία. Συζητήθηκε ,επίσης,  η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης το 2018, όπου η Υπουργός διεκδικεί να λάβει χώρα στην Ελλάδα. Μετά από συνάντηση με τον επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού της Γαλλίας, ATOUΤ France, κ. Christian Μantei, επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για στενότερη συνεργασία και ανταλλαγή καλών τουριστικών πρακτικών.

Η κα Κουντουρά συζήτησε με τον υφυπουργό Οικονομίας της Γαλλίας, κ. Benjamin Griveaux τις ελληνογαλλικές οικονομικές και τουριστικές σχέσεις. Ο κ. Griveaux εξέφρασε την αγάπη του για τη χώρα μας, επισημαίνοντας  ότι και ο ίδιος την  προτιμά  για τις διακοπές του. Το πρόγραμμα στην TOPResa συνεχίζεται με συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού για την προώθηση των επενδύσεων στον ελληνικό τουρισμό, και με επαφές του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνου Τσέγα με εξειδικευμένους touroperators. Η Ελλάδα έχει ενισχυμένη φέτος παρουσία TOPRESA με μεγαλύτερο περίπτερο 170 τ.μ. όπου φιλοξενούνται 17 συνεκθέτες.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση για την προβολή του ελληνικού τουρισμού, παρουσία μεγάλου αριθμού εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας της Γαλλίας και δημοσιογράφων γαλλικών ΜΜΕ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης προβάλλεται το βραβευμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού βίντεο παραγωγής του ΕΟΤ “Greece a 365-Day Destination”. Η Υπουργός έδωσε αρκετές  συνεντεύξεις για την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού σε ΜΜΕ της Γαλλίας και εξειδικευμένα τουριστικά έντυπα και site μεταξύ των οποίων τα Tourmag, Echo Touristique και Tour Hebdo, καθώς και στο τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde.
 
 

Ετικέτες: ,

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση