Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ανοίγει το χειμώνα ξενοδοχείο του ομίλου Selina

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα Selina, την οποία ίδρυσαν στον Παναμά οι Ισραηλινοί Rafi Museri και Daniel Rudasevski, μετά το πρώτο της ξενοδοχείο στη χώρα μας, θα ανοίξει τον προσεχή χειμώνα ξενοδοχείο και στην Αθήνα.

Αφετηρία της ξενοδοχειακής αλυσίδας στην Ελλάδα αποτελεί η Μακρινίτσα του Πηλίου, όπου πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του το Selina Centavrus Pelion, έχοντας προέλθει από την λειτουργική συνένωση πέντε διαφορετικών ιδιοκτησιών. Σε αυτές, που αντιστοιχούν σε 22 δωμάτια, συνυπάρχουν κοινόχρηστα δωμάτια (youth hostel), σουίτες, lofts και κλασσικά δωμάτια, με κοινόχρηστους χώρους εργασίας. Το concept των Ισραηλινών απευθύνεται, ταυτόχρονα, σε ψηφιακούς νομάδες, οικογένειες αλλά και περιηγητές με χαμηλό προϋπολογισμό.

Το επόμενο βήμα της εταιρείας προβλέπει την έναρξη λειτουργίας, τον προσεχή χειμώνα, ενός ακόμη ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Θεάτρου που βρίσκεται πολύ κοντά στην οδό Πειραιώς, αλλά και στην Ομόνοια, που θα διαθέτει συνολικά 100 δωμάτια.

Η Selina δρομολογεί την επέκτασή της στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ελληνικά νησιά, με την Ελλάδα να είναι ο τρίτος, μετά την Πορτογαλία και την Μεγάλη Βρετανία, ευρωπαϊκός προορισμός που επιλέγει.

Ο όμιλος Selina, του οποίου η αξία αποτιμάται σε περίπου 850 εκατ. δολ., έχει συγκεντρώσει κεφάλαια -σε τρεις κύκλους χρηματοδότησης- της τάξης των 345 εκατ. δολ., έχοντας ως στόχο, με ορίζοντα το 2023, να διαθέτει συνολικά 400 ιδιοκτησίες με 130.000 κρεβάτια. Στους χρηματοδότες του ανήκουν η Access Industries, που τοποθετείται, παγκοσμίως, σε τομείς, όπως η αγορά ακινήτων, η τεχνολογία και οι τηλεπικοινωνίες και το fund Colony Capital με διαχειριζόμενο χαρτοφυλάκιο αξίας 43 δισ. δολαρίων.

Εκτιμάται ότι η αξία της Selina θα αγγίξει το προσεχές διάστημα το 1 δισ. δολ., ενώ, μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα επεκτείνει την παρουσία της, εκτός από την Ελλάδα, σε Γερμανία, ΗΠΑ και Βραζιλία.

Κατά βάση, o όμιλος Selina αγοράζει ή μισθώνει κενά ακίνητα ή κτήρια πρώην ξενοδοχείων, τα οποία ανακατασκευάζει, αποτελώντας, με τον τρόπο αυτό, μέρος της κυρίαρχης, τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα τάσης για αλλαγή χρήσης σε ξενοδοχεία κενών ιδιοκτησιών.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση