Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Αγώνες ταχύτητας στο Τατόϊ 35 χρόνια μετά

Στις  7 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν δοκιμές  από τις 9:00 ως τις 16:00. Ανάλογα με την κατάταξη των οδηγών, το πρωί της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2017, από τις 9:00 ως τις 16:00 θα γίνει η προθέρμανση μηχανών και οδηγών ανά κατηγορία και στη συνέχεια θα γίνουν οκτώ αγώνες όλων των κατηγοριών οπότε και θα έχουμε τους νικητές καθώς πρόκειται για αγώνα Πανελλήνιου πρωτάθληματος. 

Οι χώροι οι οποίοι έχουν επιλεγεί είναι: Α) Το αεροδρόμιο Τατοίου. Ο απόλυτα συνδυασμένος χώρος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την ταχύτητα, ο χώρος μύθος για οδηγούς και κοινό, (ο τελευταίος αγώνας πραγματοποιήθηκε το 1982). Ο χρόνος διεξαγωγής του αγώνα συμπίπτει με τα 25 χρόνια  από τη λειτουργία του Μουσείου της Αεροπορίας, που βρίσκεται μέσα στον χώρο αυτής της αεροπορικής βάσης και ο κοινός εορτασμός του με την επανέναρξη των αγώνων μετά από 35 χρόνια είναι ιδανικό πάντρεμα ιστορίας και αθλητισμού. Β) Το αεροδρόμιο στα Μαριτσά της Ρόδου, χώρος και αυτός συνδεδεμένος με την ταχύτητα, που για πολλά χρόνια είχε παροπλιστεί και η επιλογή τους στο ημερολόγιο της ΟΜΑΕ για αγώνα ταχύτητας στις 28-29/10/2017 συμπίπτει χρονικά με τον εορτασμό των 70 ετών από την απελευθέρωση του νησιού το 1947.

Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή 70 οδηγοί, από τους οποίους 22 θα αγωνιστούν με ιστορικά αυτοκίνητα, αυτά με τα οποία γράφτηκε η ιστορία του θρυλικού σιρκουϊ, προσφέροντας έτσι υψηλές ταχύτητες και συγκινήσεις στους θεατές. Η προσέλευση γίνεται είτε μέσω του προαστιακού, είτε με ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία σταθμεύουν δωρεάν μέσα στο αεροδρόμιο. Προπώληση των εισητηρίων γίνεται από το viva.gr Το κανονικό εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ, στην κερκίδα 15 ευρώ, Φοιτητικό και Μαθητικό με 5 ευρώ ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών για και για άνεργους με επίδειξη θεωρημένης κάρτας ανεργίας. Η είσοδος είναι επίσης ελεύθερη για τους δημοσιογράφους μέλη των δημοσιογραφικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ – ΕΠΗΕΑ) με επίδειξη της ταυτότητάς τους.

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση