Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Athens Ledra: πουλήθηκε έναντι 33,5 εκατ ευρώ

Σε πλειστηριασμό βγήκε τελικά ξανά το θρυλικό ξενοδοχείο Athens Ledra, με αποζημίωση πρώτα των εργαζόμενων και των ασφαλιστικών ταμείων κι ύστερα των τραπεζών.

Η τιμή εκκίνησης του ξενοδοχείου ήταν τα 33 εκατομμύρια ευρώ. Πουλήθηκε τελικά για 33.050.000 ευρώ στην εταιρεία Hotel A.E. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επενδυτικό σχήμα των νέων ιδιοκτητών, της αμερικανικής Hines και της Henderson Park και με τον όμιλο του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη να έχει αναλάβει να «τρέξει» το κομμάτι της διαχείρισης συμφώνησε, μετά τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών, με την Hyatt προκειμένου η ιστορική μονάδα της λεωφόρου Συγγρού να βρίσκεται υπό την αιγίδα  της Hyatt Regency, η οποία έχει συνδέσει το όνομά της κυρίως με την αγορά της συμπρωτεύουσας και διαθέτει ισχυρή παρουσία διεθνώς στο κομμάτι του επαγγελματικού τουρισμού και όχι μόνο.

O εκπρόσωπός της, Πωλ Γομόπουλος, είναι Γενικός Διευθυντής της αμερικανικής εταιρείας ακινήτων Hines, που ενδιαφέρεται να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τομέα του τουρισμού. Να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός είχε αποβεί άκαρπος. Η τιμή εκκίνησης στην τότε διαδικασία είχε οριστεί στα επίπεδα των 38 εκατομμυρίων ευρώ. Το εμβληματικό ξενοδοχείο Athens Ledra κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη. Ύστερα από τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, ο έλεγχος του ξενοδοχείου περιήλθε στην οικογένεια Παρασκευαΐδη, ενώ το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής διαχείριση της μονάδας από την αμερικανική αλυσίδα Ledra Marriott. Έχει φιλοξενήσει από αστέρες του Χόλιγουντ μέχρι εμίρηδες, πολιτικούς και επιχειρηματίες παγκοσμίου φήμης.

Ετικέτες: , ,

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση