Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Airbnb μια νομαδική σκηνή στη Χαλκιδική!

Μια αναζήτηση στην ιστοσελίδα Airbnb, για την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, αποκαλύπτει εναλλακτικούς τρόπους διαμονής για όλα τα βαλάντια σε Χαλκιδική που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Πέντε επισκέπτες, στα δύο του υπνοδωμάτια μπορεί να δεχτεί τροχόσπιτο, στην Νέα Καλλικράτεια. Το κόστος ανά διανυκτέρευση είναι στα 47 ευρώ.

Έναν διαφορετικό τύπο κάμπινγκ υπόσχονται οι γιούρτες (νομαδικές σκηνές) που τα τελευταία χρόνια έγιναν μόδα στους ανθρώπους που αγαπούν τη ζωή στην εξοχή. Μια τέτοια στα Νέα Μουδανιά με διπλό κρεβάτι, μπάνιο και τζακούζι δίνεται προς 105 ευρώ τη βραδιά.

Έξι επισκέπτες μπορεί να υποδεχτεί ένα στη Σιθωνία της Χαλκιδικής. Διαθέτει τρία υπνοδωμάτια ενώ το μήκος του είναι 16,5 μέτρα. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 1.133 ευρώ.

Το Luxury Bubble Suites, υπόσχεται διανυκτέρευση, σε πολυτελή γιούρτα, κάτω από τα αστέρια στα Νέα Μουδανιά. Η γιούρτα διαθέτει διπλό κρεβάτι, μπάνιο και τζακούζι και η τιμή ανά βραδιά βρίσκεται στα 105 ευρώ.

Για την ιστορία τις πρώτες «γιούρτες» τις εμπνεύστηκαν οι νομάδες Μογγόλοι στον 13 και 14ο αιώνα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια ελαφριά, μεταφερόμενη και ταυτόχρονα στιβαρή κατασκευή, την οποία θα μπορούσαν άνετα να στήσουν ένα βράδυ μέσα στην σιβηρική στέπα για να δημιουργήσουν ένα πρόχειρο σπιτικό, και την επομένη το πρωί να την ξεστήσουν και πάλι και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Ετικέτες: ,

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση