Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Αισιοδοξία Θεοχάρη για κλείσιμο της σεζόν με αύξηση εσόδων!

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, σε χθεσινή συνέντευξή του στους δημοσιογράφους, Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα» είπε τα εξής.

«Τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά και πολύ καλύτερα από τις αρχικές προβλέψεις. Εκτιμούμε, με βάση και την πορεία του διμήνου Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, ότι τα φετινά έσοδα θα είναι υψηλότερα κατά 0,5 δισ. ευρώ σε σχέση με περσινά έσοδα. Να σημειώσω πως οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για μείωση ακόμη και 1 δισ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά, ο Υπουργός Τουρισμού είπε ότι «… τώρα ξεκινάει. Στο πλαίσιο αυτό θα δώσουμε το παρόν σε διεθνείς εκθέσεις του κλάδου και θα έχουμε συναντήσεις με τους tour operator, κάποιους εκ των οποίων, όπως τον CEO της Jet2, έχω συναντήσει ήδη».

Ερωτηθείς για το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι «είναι ένας νέος θεσμός που εγκαινιάζουμε. Στο τέλος Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση. Το πλάνο προβλέπει την ανά δίμηνο σύσκεψη στο υπουργείο παρουσία των 13 Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού με στόχο τη χάραξη της τουριστικής πολιτικής. Μέσω του συντονισμού και της διάχυσης καλών πρακτικών και φυσικά την επίλυση των οποίων προβλημάτων αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες, με διαφάνεια στον τρόπο που λειτουργούμε».
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση