Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Επίσκεψη της Ισραηλινής πρέσβειρας στα Τρίκαλα

Η κ. Irit Ben-Abba το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου 2017 επισκέφθηκε το Δημαρχείο Τρικκαίων και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Την συνάντηση διακατείχε εγκαρδιότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της, καθώς υπήρξαν πολλά κοινά σημεία επαφής και πιθανής συνεργασίας. ​Ο κ. Παπαστεργίου παρουσίασε τα πλεονεκτήματα και τα συγκεκριμένα στοιχεία του Δήμου, όπως την καινοτομία στην τεχνολογία, τη μουσική παράδοση με τις σύγχρονες όψεις της, καθώς και το γενικότερο τουριστικό άλμα του Δήμου, μέσω πληθώρας  δράσεων.​ Η κ. Ben-Abba αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας σε επίπεδο υψηλής τεχνολογίας.

Η  έναρξη διερευνητικών επαφών, είτε με ισραηλινούς Δήμους είτε με εταιρείες, για συνεργασία και μέσω της e-trikala, σε πολλά θεμάτων αποτελεί ,σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, επιλογή του Δήμου. Δεν είναι τυχαίο που η πρέσβειρα επέμενε ιδιαιτέρως στις ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΑΤΜ Πιστοποιητικών που υπάρχει πιλοτικά στα Τρίκαλα. Ο κ. Παπαστεργίου την ενημέρωσε επίσης αναλυτικά για το Smart Trikala και τις δράσεις που προβάλλονται στο control room.  Όσον αφορά τη μουσική, οι Ισραηλινοί έχουν ιδιαίτερη αγάπη για την ελληνική μουσική και αυτό εκφράστηκε μέσα από την ξενάγηση της πρέσβειρας στο Μουσείο Τσιτσάνη. Διαφάνηκε ,έτσι, η επικοινωνία ανάμεσα στους δύο λαούς μέσω μουσικής, με κοινή παράδοση στη Μεσόγειο.

​Στο τρίτο επίπεδο συνεργασίας , η δυνατότητα προσέλκυσης επισκεπτών από το Ισραήλ, θα αφορά και στη Συναγωγή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων, η οποία ενώ βρίσκεται σε καλή κατάσταση, χρήζει ανακαίνισης για  να είναι επισκέψιμη. Επίσης, η πρέσβειρα επισκέφτηκε το δίδυμο οθωμανικό λουτρό, στο ισόγειο του Μουσείου Τσιτσάνη, καθώς και το στούντιο ηχογραφήσεων που διαχειρίζεται το Μουσείο.​Η επίσκεψη της κ. Ben-Abba στον Δήμο Τρικκαίων έληξε  με ανταλλαγή δώρων. ​Το παρόν έδωσαν επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Λάππας και η αντιπρόεδρος του μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων κ. Ιακ. Βενουζίου, ενώ στη μετάφραση συνέβαλε ο συμπολίτης κ. Δημήτρης Ζιάγκας.
 

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση