Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στη Θεσσαλία

Η Υπουργός  Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά ολοκλήρωσε την περιοδεία  της στη Θεσσαλία με διαδοχικές συσκέψεις με  τους τουριστικούς και αναπτυξιακούς φορείς της Μαγνησίας και των Παραλίων της Λάρισας.  


 
Στο Βόλο, που ήταν και ο τελευταίος σταθμός , η   Υπουργός συζήτησε με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας,   του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και  του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για τις προτεραιότητες στην τουριστική ανάπτυξη της Μαγνησίας, και την προώθηση και προβολή της ως  ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.  
 
Μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο  Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γ. Ζαφείρης, ο οποίος τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που  υπουργός Τουρισμού επισκέπτεται  τη Μαγνησία  και δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής ,και τα μέλη  του Προεδρείου κα Χριστίνα Χρυσοστομίδη, Γ. Κοντορίζος, κ. Β.Καραουλάνης, Γ.Μποτσιβάλης, η εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου κα Μαρία Διαμαντή, η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κα Θέκλα Καμμένου,  ο  Αντιπρόεδρος του ΞΕΕκ. Κ. Λεβέντης, ο κ. Θρ. Σταυριδόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ο κ. Στ. Φαφούτης, Καθηγητής ΣΕΦAΑ Αθηνών, η πρώην υφυπουργός κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, και οι βουλευτές κ. Αλ. Μεϊκόπουλος και Σ. Μπαλής.  
 
Οι παραπάνω αναφερθέντες ανέφεραν τις  προτάσεις  για την ανάπτυξη  του αεροδρόμιου Ν. Αγχιάλου  και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη βάση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μαγνησίας. Ζήτησαν από την Υπουργό να μεταφέρει στους συναρμόδιους υπουργούς, τα αιτήματα και τις προτάσεις τους όσον αφορά ζητήματα συναρμοδιότητας με άλλα υπουργεία και φορείς.  
 
Η Υπουργός τόνισε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού  της Μαγνησίας είναι σταθερά ανοδική τα δύο τελευταία χρόνια. Με τη συνεργασία όλων, όπως επισήμανε,  θα συνεχιστούν στοχευμένα οι δράσεις για την δυναμική προώθηση και προβολή του  της Μαγνησίας και του τουριστικού προϊόντος της , έτσι ώστε να επιτευχθεί  τουρισμός 365 ημέρες το χρόνο,  που είναι και ο ευρύτερος στόχος  εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής.  
 
Η  Υπουργός επισκέφθηκε επίσης τα παράλια του Νομού Λάρισας, στον Αγιόκαμπο καθώς και  την Αγιά.  Εκεί, συζήτησε παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Κόκκαλη και του βουλευτή κ. Ν. Παπαδόπουλου, με τον Δήμαρχο Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρα και το Προεδρείο  του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων Λάρισας περί της  τουριστικής αξιοποίησης και ανάπτυξης  της περιοχής, την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και την προώθηση θεματικού τουρισμού.    
 

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση