Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ψήφισμα για κόμβο Εγνατίας

Το ψήφισμα θα συνταχθεί και θα σταλεί αρμοδίως τις επόμενες ημέρες.

Το  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών θα προχωρήσει, μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Π. Κολόκα σε σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας και τη σύμφωνη γνώμη του Σώματος ,σε ψήφισμα για την κατασκευή κόμβου στην Εγνατία που θα οδηγεί, στη βορειοδυτική πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών στα γεωγραφικά όρια του οποίου βρίσκονται επισκέψιμα μέρη όπως το Σπήλαιο Περάματος, το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το Γ.Ν. Χατζηκώστα, καθώς και η πύλη του Ζαγορίου, των Δήμων Πωγωνίου και Κονίτσης,.
 
«Οι χιλιάδες οδηγοί που διέρχονται την Εγνατία οδό από και προς τις προαναφερθείσες περιοχές, έχουν δυσκολία προσβασιμότητας σε αυτές. Επιπλέον η απομόνωση των περιοχών αυτών λόγω της μη ύπαρξης κόμβου έρχονται σε αντίθεση με το πρόγραμμα ‘τουριστική Εγνατία’, το οποίο είχε εκπονηθεί με φιλοδοξίες από τις τότε
Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Η κύρια φιλοσοφία του εστίαζε στα διάφορα σημεία της Εγνατίας οδού που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον να εξυπηρετούν την ανάγκη αυτή. Η έλλειψη επαρκώς βοηθητικού δικτύου σε συνδυασμό με την απουσία του ανωτέρω κόμβου μειώνει τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της Εγνατίας για τις συγκεκριμένες περιοχές», ανέφερε χαρκτηριστικά ο κ. Κολόκας.
 

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση