Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Castello Bibelli: Νέο boutique ξενοδοχείο στην Κέρκυρα

Την αξιοποίηση του Castello Bibelli στην Κέρκυρα σηματοδοτεί η ολοκλήρωση της μεταβίβασης εταιρείας ειδικού σκοπού (SPV), στην οποία το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) εισέφερε τα εμπράγματα δικαιώματα του ακινήτου, στην «CASTELLO BIBELLI ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» με το διακριτικό τίτλο «Castello Bibelli Α.Ε.».

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος και οι Σάμ Φάις, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος και Χαράλαμπος Πανδής, Αντιπρόεδρος της Castello Bibelli AE υπέγραψαν τη Σύμβαση Αγοροπωλησίας Μετοχών. Επήλθε επίσης το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής, με την καταβολή της πρώτης δόσης, ύψους 1.550.000 ευρώ από το συνολικό οικονομικό τίμημα των 4.111.505 ευρώ. Το συνολικό επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης του ακινήτου, συνολικής έκτασης 77 στρεμμάτων, θα ανέλθει σε 20 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημόσιου Ακίνητου (ΕΣΧΑΔΑ) του Castello Bibelli προβλέπεται η υποχρέωση του επενδυτή να αποκαταστήσει το διατηρητέο κτήριο «Castello Bibelli», που έχει χαρακτηρισθεί ως νεότερο μνημείο.

Το κτήριο κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Ιταλό Ναύαρχο Μπιμπέλλι και θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο με παραθεριστικές κατοικίες. To Castello Bibelli, βρίσκεται στην περιοχή Κάτω Κορακιάνα της Κέρκυρας, σε απόσταση 14 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού. Το κτήριο του έχει χαρακτηριστεί αρχιτεκτονικό αριστούργημα, αφού πρόκειται για ένα παλιό πύργο που ανακατασκεύασε το 1890 ο λιβορνέζος βαρώνος Λούκα Μπιμπέλι.

Το 1957 ο επιχειρηματίας Σπύρος Μπούας το νοίκιασε για 25 χρόνια και το μετέτρεψε σε ξενοδοχείο πολυτελείας. Το Καστέλο ήταν το διασημότερο ξενοδοχείο της Κέρκυρας από το 1957 έως το 1982, οπότε σταμάτησε τη λειτουργία του. Φιλοξένησε την αφρόκρεμα των τουριστών και άνοιξε το δρόμο για αφίξεις υψηλού επιπέδου τα επόμενα χρόνια στο νησί.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση