Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

18οι Πανελλήνιοι Ναυτοπροσκοπικοί Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων διοργάνωσε  τους  18ους Πανελλήνιους Ναυτοπροσκοπικούς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες στις 4 & 5 Νοεμβρίου 2017 στο «Διεθνές Ναυτοπροσκοπικό και Ναυταθλητικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου».


Στους αγώνες συμμετείχαν  πάνω από 25 Ναυτοπροσκοπικές Λέμβοι με 200 άτομα πληρώματα, και διάφορα άλλα Παραδοσιακά Ιστιοφόρα Σκάφη. Μάλλιστα, η πλειοψηφία των προσκοπικών λέμβών ήταν δεκάκωπες παραδοσιακές φαλαινίδες τύπου «Λάτις Τριάρμενος» και πρόσφατα χαρακτηρίστηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ως «Παραδοσιακά Σκάφη».


Οι Αγώνες ξεκίνησαν στο θαλάσσιο στίβο μπροστά από τη Μαρίνα Δέλτα Φαλήρου και περιελάμβαναν τα εξής:


Το Σάββατο 4/11/2017: τρεις ιστιοδρομίες (παλινδρομική, όρτσα-πρίμα) με ώρα της πρώτης εκκίνησης 12.30 και με εκκίνηση της δεύτερης 20’ μετά τη λήξη της πρώτης

Την Κυριακή 5/11/2016: ταξίδι στον Άγιο Κοσμά με ώρα εκκίνησης 11.00​
Η Τελετή λήξης και απονομής μεταλλίων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5/11 στις 19:30 Αξιοσημείωτο δε είναι ότι συμμετείχαν στη δράση αθλητές ιστιοπλοΐας της Ομάδας των Hellenic Special Olympics, η παρουσία των οποίων μας τίμησε όλους . Η ιστορία συστηματικής ενασχόλησης των Προσκόπων με τη θάλασσα πάει πίσω στο 1913 που ιδρύθηκε η «ειδικότητα των Ναυτοπροσκόπων» με σκοπό την αγωγή παιδιών και νέων μέσα από την εξοικείωση με τη θάλασσα και την Ελληνική Ναυτική παράδοση. Η Ακαδημία Αθηνών αναγνώρισε την προσφορά αυτή στους χιλιάδες νέους και παιδιά με τη συμπλήρωση 100 ετών λειτουργίας των Ναυτοπροσκόπων.
 

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση